ΕΛΛΑΔΑ

Νέα θυρίδα της «μαφίας των Ρομά» σε τράπεζα - Και άλλος επώνυμος στο στόχαστρο της ΕΛ.ΑΣ.

του Μιχάλη Τεζάρη - Δημοσίευση 4 Φεβρουαρίου 2017, 13:01 / Ανανεώθηκε 4 Φεβρουαρίου 2017, 14:27
Νέα θυρίδα της «μαφίας των Ρομά» σε τράπεζα - Και άλλος επώνυμος στο στόχαστρο της ΕΛ.ΑΣ.
Facebook Twitter Whatsapp

Μία ακόμη θυρίδα με χρήματα από ληστείες που ανήκε σε ηγετικό στέλεχος της μαφίας των Ρομά εντόπισαν άνδρες της ασφάλειας Αμαρουσίου σε τράπεζα στην Ελευσίνα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Μία ακόμη θυρίδα με χρήματα από ληστείες που ανήκε σε ηγετικό στέλεχος της μαφίας των Ρομά εντόπισαν άνδρες της ασφάλειας Αμαρουσίου σε τράπεζα στην Ελευσίνα. Στην θυρίδα υπήρχαν 120.000 ευρώ και ήταν στο όνομα ενός ατόμου ο οποίος δεν έχει συλληφθεί και φέρεται να ενεργούσε ως ταμίας του ηγετικού στελέχους που βρίσκεται ήδη στις φυλακές. Ένας ακόμη επώνυμος, γνωστός στους κοσμικούς κύκλους φέρεται να συμμετείχε στη σπείρα και ο ρόλος τους ερευνάται από τους αστυνομικούς.

Η θυρίδα στην τράπεζα της Ελευσίνας ανήκε σε έναν από τους αρχηγούς που είχε καταφέρει να διαφύγει την σύλληψη στο αρχικό σκέλος της επιχείρησης της ΕΛ.ΑΣ, αλλά εντοπίστηκε τον περασμένο μήνα. Πηγές από την ΕΛ.ΑΣ με τις οποίες επικοινώνησε το Νewpost, σε ερώτηση για το πόσες θυρίδες διατηρούσαν τα μέλη της σπείρας, απάντησαν με ειλικρίνεια πως,«είναι τόσο πολυπλόκαμο το δίκτυο που ακόμη δεν μπορούσε να δώσουμε ξεκάθαρη απάντηση».

Ο δεύτερος Μπον Βιβέρ της σπείρας των Ρομά

Μετά τον Αλέξανδρο Αγλούπα που έχει οδηγηθεί ήδη στις φυλακές, ένα ακόμη άτομο γνωστό στους κοσμικούς κύκλους των Αθηνών, έχει μπει στο «στόχαστρο» των αρχών όπως έχει επισημάνει σε παλιότερο ρεπορτάζ το Newpost. Οι αστυνομικοί προσπαθούν να εντοπίσουν τον ρόλο του στην σπείρα και μόλις «δέσουν» την υπόθεση, να προχωρήσουν στην σύλληψή του. Παράλληλα αναζητούν τον τρόπο με τον οποίο νομιμοποιούσε τα κλεμμένα αντικείμενα και χρήματα η σπείρα, αλλά και  να αποκαλύψουν τα δρομολόγια διακίνησης χρυσού και ασημιού, σε Ιταλία, Γερμανία, Γαλλία και άλλες πρωτεύουσες χωρών της κεντρικής Ευρώπης.