ΕΛΛΑΔΑ

Κατάληψη στα γραφεία του ΕΦΚΑ από τους υπαλλήλους των ασφαλιστικών ταμείων

Δημοσίευση 7 Φεβρουαρίου 2017, 09:59 / Ανανεώθηκε 7 Φεβρουαρίου 2017, 09:27
Κατάληψη στα γραφεία του ΕΦΚΑ από τους υπαλλήλους των ασφαλιστικών ταμείων
Facebook Twitter Whatsapp

Σε κινητοποιήσεις προχωρούν οι υπάλληλοι των ασφαλιστικών ταμείων, καταλαμβάνοντας σήμερα Τρίτη το κτίριο Διοίκησης του ΕΦΚΑ στην οδό Αγ. Κωνσταντίνου 8 στο κέντρο της Αθήνας.

Σε κινητοποιήσεις προχωρούν οι υπάλληλοι των ασφαλιστικών ταμείων, καταλαμβάνοντας σήμερα Τρίτη το κτίριο Διοίκησης του ΕΦΚΑ στην οδό Αγ. Κωνσταντίνου 8 στο κέντρο της Αθήνας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση την οποία εξέδωσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων ΙΚΑ (ΠΟΣΕ ΙΚΑ) και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Προσωπικού Οργανισμών Κοινωνικής Πολιτικής (ΠΟΠΟΚΠ) «εκφράσαμε επανειλημμένα την πλήρη αντίθεσή μας σχετικά με τη δημιουργία του «ΕΦΚΑ», η οποία ισοδυναμεί με ουσιαστική κατάργηση του εναπομείναντος θεσμικού πλαισίου κατοχύρωσης και προστασίας του Δημόσιου χαρακτήρα της Κοινωνικής Ασφάλισης στη χώρα μας. Αντιταχθήκαμε και συνεχίζουμε να παλεύουμε ενάντια στην αντιασφαλιστική λογική της συρρίκνωσης και στην ταμειακή-δημοσιονομική σκοπιμότητα που αυτή υπηρετεί» αναφέρεται μεταξύ άλλων.

Όπως αναφέρεται, εξάλλου, στην ανακοίνωση: «Η σημερινή μας παρέμβαση αφορά στο νέο κύκλο κινητοποιήσεων που ξεκινάμε κατάληψη του κτιρίου Διοίκησης του ΕΦΚΑ (οδός Αγ. Κωνσταντίνου 8) σήμερα Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2017. Εκτός όλων των άλλων στοχεύουμε στην άμεση ανάδειξη ενός σοβαρού επιμέρους ζητήματος που αποτελεί κατ’ ουσίαν εμπαιγμό χιλιάδων συμπολιτών μας των οποίων η απονομή της σύνταξης καθυστερεί για μήνες ενώ σε κάποιες περιπτώσεις ξεπερνά ακόμη και την τριετία.

Υποτίθεται λοιπόν ότι σύμφωνα με τις εξαγγελίες της αρμόδιας Υπουργού κας Αχτσιόγλου και του αρμόδιου Υφυπουργού κου Πετρόπουλου, ο κύριος όγκος αυτών των συντάξεων θα απονεμηθεί μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2017 και θα χρηματοδοτηθεί με ποσό που μπορεί να φτάσει τα 859 εκατ. από το δανειακό πρόγραμμα για την αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου.
Παρακάμπτουμε κάθε άλλη παράμετρο για να σταθούμε στο υπ. αρ. Γ32/1/23-1-2017 έγγραφο του ΕΦΚΑ που αφορά στο «σχεδιασμό» και στις «διευκρινίσεις» της Διοίκησης προς τις υπηρεσίες και τους εργαζόμενους σχετικά με την επεξεργασία και την εκκαθάριση των συγκεκριμένων συνταξιοδοτικών αιτημάτων».