ΕΛΛΑΔΑ

Κλειστό το κέντρο της Αθήνας από το συλλαλητήριο πυροσβεστών

Δημοσίευση 8 Φεβρουαρίου 2017, 10:16 / Ανανεώθηκε 8 Φεβρουαρίου 2017, 13:24
Facebook Twitter Whatsapp

Πανελλαδική συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν, στο Σύνταγμα, πυροσβέστες πενταετούς υποχρέωσης, ζητώντας τη μονιμοποίησή τους ή την ανανέωση των συμβάσεών τους. Κλειστή η οδός Πανεπιστημίου.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Πανελλαδική συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν, στο Σύνταγμα, πυροσβέστες πενταετούς υποχρέωσης, ζητώντας τη μονιμοποίησή τους ή την ανανέωση των συμβάσεών τους. Κλειστό το κέντρο. 

Η θητεία των 4.000 πυροσβεστών, που προσλήφθηκαν στις 10 Φεβρουαρίου 2012, λήγει αύριο (Πέμπτη) και όπως τονίζουν κινδυνεύουν να βρεθούν στον δρόμο, εάν δεν μονιμοποιηθούν όσοι το δικαιούνται, σύμφωνα με τον νόμο ή δεν ανανεωθούν οι συμβάσεις των υπολοίπων.

Οι συγκεντρωμένοι έχουν αναρτήσει πανό με τα αιτήματά τους και σε λίγη ώρα πρόκειται να πραγματοποιήσουν πορεία προς το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

Oι πυροσβέστες που κινδυνεύουν στις 10 Φεβρουαρίου να μείνουν άνεργοι, ενημερώθηκαν πως έχει σταλθεί στους θεσμούς επιστολή με κοστολογημένο πλάνο υπογεγραμμένα από τα υπουργεία Οικονομικών, Διοικητικής Ανασυγκρότησης και Προστασίας του Πολίτη και αναμένεται απάντηση.

Οι πυροσβέστες καταγγέλλουν πως, " Τα ψέματα συνεχίζουν και δεν υπάρχει καμία ανάληψη ούτε επίρριψη ευθύνης σε κανέναν από τους κατά καιρούς εμπλεκόμενους έστω και τώρα την ύστατη στιγμή καθώς  λίγες μέρες οδηγούνται 2100 άνθρωποι στην απαξίωση και την εργασιακή αβεβαιότητα".