current views are: 5

8 Φεβρουαρίου 2017
Δημοσίευση11:00

Σοκαρισμένη η Κατερίνη με το θάνατο της 12χρονης – Αποκλείεται η εκδοχή της σόμπας

Σοκαρισμένη είναι η τοπική κοινωνία της Κατερίνης από τον θάνατο της μαθήτριας δημοτικού, ύστερα από φωτιά που ξέσπασε, αργά χθες το βράδυ, στη μονοκατοικία όπου ζούσε.

Δημοσίευση 11:00’

Σοκαρισμένη είναι η τοπική κοινωνία της Κατερίνης από τον θάνατο της μαθήτριας δημοτικού, ύστερα από φωτιά που ξέσπασε, αργά χθες το βράδυ, στη μονοκατοικία όπου ζούσε.

Σοκαρισμένη είναι η τοπική κοινωνία της Κατερίνης από τον θάνατο της μαθήτριας δημοτικού, ύστερα από φωτιά που ξέσπασε, αργά χθες το βράδυ, στη μονοκατοικία όπου ζούσε. Την ίδια ώρα, η 46χρονη μητέρα της νοσηλεύεται διασωληνωμένη στη ΜΕΘ του Γενικού Νοσοκομείου Κατερίνης και δίνει μάχη για τη ζωή.

Μάνα και κόρη εντοπίστηκαν από πυροσβέστες στο εσωτερικό του σπιτιού, το οποίο βρίσκεται επί της οδού Εθνικής Αντιστάσεως, χωρίς να έχουν τις αισθήσεις τους, πιθανότατα λόγω των αναθυμιάσεων καπνού. Η μάνα βρέθηκε κοντά στην είσοδο, ενώ η 12χροη κόρη της (κι όχι 9χρονη όπως ανέφερε η αρχική ενημέρωση των Αρχών) στο υπνοδωμάτιο.

Αμέσως διακομίστηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο της πόλης, όπου παρά τις προσπάθειες ανάταξης που έκαναν οι γιατροί, το ανήλικο κορίτσι κατέληξε τα ξημερώματα. Αντίθετα, η 46χρονη αντέδρασε στην ανάταξη και νοσηλεύεται διασωληνωμένη στην ΜΕΘ του Νοσοκομείου. Σύμφωνα με τους γιατρούς, από τις διενεργηθείσες εξετάσεις διαπιστώθηκε ότι η γυναίκα «φέρει εγκεφαλικό οίδημα λόγω ισχυρής εισπνοής αναθυμιάσεων, με βαρύτατη πρόγνωση».

Σύμφωνα με αξιωματικούς της Πυροσβεστικής, το τραγικό συμβάν βρήκε τον πατέρα της 12χρονης σε επαγγελματικό ταξίδι στη Γερμανία. Οι ίδιοι αξιωματικοί αναφέρουν ότι μέχρι στιγμής παραμένουν άγνωστα τα αίτια που προκάλεσαν τη φωτιά. Αποκλείστηκε, πάντως, η εκδοχή να προκλήθηκε από σόμπα που χρησιμοποιούσε η οικογένεια ως μέσο θέρμανσης. Πληροφορίες αναφέρουν ότι στο σπίτι υπήρχαν δύο σόμπες, μία πετρελαίου και μία ξυλόσομπα, οι οποίες όμως δεν φαίνεται να λειτουργούσαν.


σχετικα αρθρα