current views are: 8

10 Φεβρουαρίου 2017
Δημοσίευση07:57

Δήμαρχος Κω: Παράλογη και εχθρική η απόφαση για προαναχωρησιακό κέντρο στο νησί

Σφοδρή επίθεση κατά ης κυβέρνησης με αφορμή την ανακοίνωση προαναχωρησιακού κέντρου κράτησης στο νησί, χωρίς προηγουμένως να έχει ενημερωθεί

Δημοσίευση 07:57’

Σφοδρή επίθεση κατά ης κυβέρνησης με αφορμή την ανακοίνωση προαναχωρησιακού κέντρου κράτησης στο νησί, χωρίς προηγουμένως να έχει ενημερωθεί

Σφοδρή επίθεση κατά ης κυβέρνησης με αφορμή την ανακοίνωση προαναχωρησιακού κέντρου κράτησης στο νησί, χωρίς προηγουμένως να έχει ενημερωθεί, όπως υποστηρίζει, κάνει λόγο ο δήμαρχος της Κω, Γιώργος Κυρίτσης. όπως χαρακτηριστικά αναφέρει πως «Η κυβέρνηση προχώρησε σε μία ακόμα παράλογη, προκλητική και εχθρική κίνηση απέναντι στην Κω, τον τρίτο κορυφαίο τουριστικό προορισμό της χώρας. Πρόκειται για μία αισχρή και ιταμή πρόκληση απέναντι στους πολίτες της Κω. Δεν σεβάστηκαν τους κόπους και τις προσπάθειές μας να αποκαταστήσουμε την τουριστική φήμη και εικόνα του νησιού».

Ο δήμαρχος κατηγορεί την κυβέρνηση πως δεν «Δεν σέβονται τους πολίτες της Κω, που ζουν από τον τουρισμό» και αναρωτιέται «τι νόημα έχει να διεξάγει κανείς διάλογο με μια κυβέρνηση και με πολιτικούς που αποδεδειγμένα δεν σέβονται την Κω και προχωρούν σε ακραίες και μονομερείς ενέργειες». Όπως υποστηρίζει «Τα Προαναχωρησιακά Κέντρα Κράτησης αποτελούν φυλακές. Θα απαιτήσουν ένα μεγάλο αριθμό αστυνομικών και θα αποτελούν εστίες έντασης και ανεξέλεγκτων καταστάσεων, τη στιγμή που ουσιαστικά δεν γίνονται επαναπροωθήσεις. Θέλουν να μετατρέψουν την Κω σε χώρο παραμονής, εγκλωβισμού και κράτησης παράνομων μεταναστών. Είναι χώροι κράτησης που θα έπρεπε να είχαν δημιουργηθεί στην ηπειρωτική χώρα και σε περιοχές εκτός του αστικού ιστού και όχι σε ένα νησί που αποτελεί τον τρίτο κορυφαίο τουριστικό προορισμό».

Τέλος κάλεσε τους πολίτες του νησιού αν επιδείξουν αυτοσυγκράτηση και τόνισε πως, «Οφείλουμε να προστατεύσουμε τον τουρισμό μας, αφού η ίδια η Πολιτεία αδιαφορεί και τον μετατρέπει σε παράπλευρη απώλεια».


σχετικα αρθρα