Δυο μήνες έχουν περάσει από τότε που ο αρμόδιος Υπουργός καρατόμησε τη διοίκηση της ΔΕΘ και έως τώρα η Εταιρεία παραμένει ακέφαλη, η ακυβερνησία συνεχίζεται και τα προβλήματα παραμένουν άλυτα.
Το γεγονός έχει προκαλέσει έντονη ανησυχία στους ιθύνοντες, δεδομένου ότι απέχουμε μόλις λίγους μήνες πριν την καθιερωμένη έναρξη λειτουργίας της Έκθεσης τον προσεχή Σεπτέμβριο. Η προθεσμία υποβολής...
υποψηφιοτήτων για τη θέση του Προέδρου έληξε στις 3 Ιουνίου και έως τώρα δεν έχει τοποθετηθεί νέα διοίκηση. Η κατάσταση αυτή φανερώνει την αδράνεια και την αδιαφορία με την οποία η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ αντιμετωπίζει τον εκθεσιακό φορέα, η συμβολή του οποίου όχι μόνο στη Θεσσαλονίκη, αλλά στη Βόρεια Ελλάδα και την ευρύτερη περιοχή είναι ιδιαίτερα σημαντική.


«Οι κυβερνητικοί σχεδιασμοί στο συγκεκριμένο θέμα έχουν αποτύχει παταγωδώς. Έτσι, έχουμε φτάσει να υφίσταται μια Εταιρεία, η οποία υπολειτουργεί, οδηγούμενη σε πλήρη απαξίωση από την Κυβέρνηση. Σε όλα αυτά εκκρεμεί και η συγχώνευση με την HELEXPO, δημιουργώντας ένα διευρυμένο σχήμα, που θα ανταπεξέλθει στις προκλήσεις και θα συνοδευτεί από αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας. Το αρμόδιο Υπουργείο οφείλει να προχωρήσει σε αυτές τις θεσμικές αλλαγές, ειδάλλως η κατάσταση αυτή θα οδηγήσει στην πλήρη απαξίωση και κατάρρευση του σημαντικότερου εκθεσιακού φορέα της χώρας» σημείωσε σε επίκαιρη ερώτησή του επί του θέματος ο βουλευτής της ΝΔ, Θεόδωρος Καράογλου.

TAGS