current views are: 4

13 Φεβρουαρίου 2017
Δημοσίευση11:19

Όσα έγιναν στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας με την φοιτήτρια και τον λέκτορα

Ξυλοδαρμό σε βάρος της, από λέκτορα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας μέσα στο Ίδρυμα, κατήγγειλε φοιτήτρια στον Βόλο.

Δημοσίευση 11:19’

Ξυλοδαρμό σε βάρος της, από λέκτορα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας μέσα στο Ίδρυμα, κατήγγειλε φοιτήτρια στον Βόλο.

Την ασπρόμαυρη ταινία του ελληνικού κινηματογράφου “Το ξύλο βγήκε απ’ τον παράδεισο” θα μπορούσε να θυμίζει  η ιστορία της φοιτήτριας και του λέκτορα Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, σε μία πιο σκληρή εκδοχή του όμως.

Την Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2017, φοιτήτρια του πανεπιστημίου κατήγγειλε στις αστυνομικές αρχές επίθεση διοικητικού υπαλλήλου του ιδρύματος εναντίον της. Λίγο μετά τις 9:00 το βράδυ, όπως αναφέρει το “Πρώτο Θέμα”, η 20χρονη φοιτήτρια βρέθηκε από συμφοιτητές της και καθηγητές μπροστά σε ασανσέρ να καλεί σε βοήθεια, γεμάτη αίματα και σε μισολιπόθυμη κατάσταση. Κατηγορούσε για την κατάστασή της 50χρονο διδάσκοντα σε σχολή του Πανεπιστημίου, ο οποίος συνελήφθη από αστυνομικούς και οδηγήθηκε στο Αυτόφωρο κατηγορούμενος για σωματική βλάβη, απειλή και εξύβριση.

Η φοιτήτρια, με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και συνοδεία καθηγητών του Πανεπιστημίου, μεταφέρθηκε στο «Αχιλλοπούλειο» Νοσοκομείο του Βόλου, όπου της παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και στη συνέχεια αποχώρησε.

Η 20χρονη πήγε αμέσως στο Α’ Αστυνομικό Τμήμα του Βόλου και κατέθεσε μήνυση κατά του διδάσκοντα, που είναι λέκτορας, και τον οποίο κατηγορεί ότι τη χτύπησε με τα χέρια του στο πρόσωπο, την απείλησε και την εξύβρισε. Πληροφορίες αναφέρουν ότι το επεισόδιο συνέβη στο γραφείο του λέκτορα όπου τον είχε επισκεφθεί η φοιτήτρια. Ωστόσο, ο 50χρονος λέκτορας στράφηκε εναντίον της φοιτήτριας με μήνυση, κατηγορώντας την για ψευδή καταμήνυση, απειλή και εξύβριση.

Το Πανεπιστήμιο μάλιστα αναγκάστηκε να εκδόσει ανακοίνωση σχετικά με το γεγονός και να εκφράσει την θλίψη του για τα γεγονότα.  Επιπλέον επέβαλε στον συγκεκριμένο υπάλληλο αναστολή άσκησης καθηκόντων. 

Τελικά οι δυο πλευρές έλυσαν τις διαφορές τους καθώς τα βρήκαν εξωδικαστικά. Η φοιτήτρια και ο λέκτορας παρουσιάστηκαν στην Εισαγγελία, όπου η 20χρονη απέσυρε τη μήνυση, κάτι που έκανε δεκτό ο 50χρονος, απέσυρε τη δική του και η υπόθεση λύθηκε εξωδικαστικά.