Συγκέντρωση στη νέα παραλία της Θεσσαλονίκης με τα αυτοκίνητα τους πραγματοποίησαν το μεσημέρι, ιδιοκτήτες ταξί της πόλης, που αντιδρούν στην απελευθέρωση του επαγγέλματος τους. Στο συγκεκριμένο σημείο έγινε και ενημέρωση από το σωματείο τους για την απεργία και τις τελευταίες εξελίξεις.
«Αύριο, μετά τις πέντε το πρωί που λήγει η απεργία, θα δουλέψουμε κανονικά, όπως και κατά τη διάρκεια της αυριανής προγραμματισμένης συνάντησης της ομοσπονδίας μας, το μεσημέρι, στο υπουργείο, στην Αθήνα και αναλόγως επιφυλασσόμαστε για την περαιτέρω στάση μας», δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ο αντιπρόεδρος του σωματείου ιδιοκτητών ταξί Θεσσαλονίκης «Ο Ερμής», Δημήτρης Καρατάκης.

Στο μεταξύ, συνάδελφοι τους, ιδιοκτήτες ταξί στη Χαλκιδική, έχουν παρατάξει σε ένδειξη διαμαρτυρίας τα αυτοκίνητά τους, από τις έξι το πρωί, στις δύο πλευρές της αερογέφυρας Πορταριάς, στο ύψος των Νέων Μουδανιών.

«Δεν είναι στόχος μας να κλείσουμε τους δρόμους. Διαμαρτυρόμαστε και περιμένουμε τις εξελίξεις από την Αθήνα», δήλωσε ο πρόεδρος του σωματείου τους Αντώνης Παπαθανασίου.


Παραστάσεις διαμαρτυρίας και στην Πελοπόννησο


Παραστάσεις διαμαρτυρίας στην περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος και τη διεύθυνση συγκοινωνιών, πραγματοποίησαν σήμερα δεκάδες ιδιοκτήτες ταξί από την Πάτρα και την Ηλεία, στο πλαίσιο της πανελλαδικής απεργίας.


Αρχικά, οι ιδιοκτήτες ταξί πήγαν στη διεύθυνση συγκοινωνιών στην περιοχή Κουκούλι, όπου πραγματοποίησαν συμβολική κατάληψη. Έπειτα αποχώρησαν και κατευθύνθηκαν μαζί με τα οχήματά τους προς το κτίριο που στεγάζεται η Περιφέρεια, στην εθνική οδό Πατρών-Κορίνθου. Αντιπροσωπεία των ιδιοκτητών επέδωσε ψήφισμα διαμαρτυρίας στον περιφερειάρχη Απόστολο Κατσιφάρα, και του ζήτησε να το διαβιβάσει προς τον υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Γιάννη Ραγκούση.
Κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης των ιδιοκτητών ταξί δημιουργήθηκαν κυκλοφοριακά προβλήματα σε κεντρικούς δρόμους της Πάτρας.