current views are: 9

16 Φεβρουαρίου 2017
Δημοσίευση17:08

Μπάχαλο στην Θεσσαλονίκη: Επεισόδια με οπαδούς της Σάλκε – Εμπλοκή Σκοπιανών

Χτες τα ξημερώματα, Εκτεταμένα επεισόδια σημειώθηκαν στο κέντρο της Θεσσαλονίκης όταν οπαδοί της γερμανικής ομάδας Σάλκε επιτέθηκαν σε διμοιρία των ΜΑΤ που βρισκόταν στην πλατεία Δημοκρατίας.

Δημοσίευση 17:08’

Χτες τα ξημερώματα, Εκτεταμένα επεισόδια σημειώθηκαν στο κέντρο της Θεσσαλονίκης όταν οπαδοί της γερμανικής ομάδας Σάλκε επιτέθηκαν σε διμοιρία των ΜΑΤ που βρισκόταν στην πλατεία Δημοκρατίας.

Σε πεδίο μάχης έχει μετατραπεί τόσο χτες όσο και σήμερα η Θεσσαλονίκη, ανάμεσα σε οπαδούς της γερμανικής ποδοσφαιρικής ομάδας Σάλκε και της αστυνομίας. 

Μεγάλος αριθμός οπαδών της Σάλκε βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη ενόψει της αναμέτρησης της ομάδας τους με τον ΠΑΟΚ, η οποία θα πραγματοποιηθεί σήμερα το βράδυ στο γήπεδο της Τούμπας.

Οι οπαδοί της γερμανικής ομάδας που κατευθύνονταν στον Λευκό Πύργο για τον πρώτο έλεγχο πριν το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ έσπασαν καταστήματα, κατεβάζοντας  αρκετές βιτρίνες, ενώ υπήρχαν και συμπλοκές με πολίτες και αστυνομικούς.

Μάλιστα, όπως μεταδίδει το thestival.gr, ανάμεσα στους συλληφθέντες για τα επεισόδια είναι και άτομα που μιλούν σκοπιανά. Οι οπαδοί της Σάλκε συνδέονται με δεσμούς φιλίας με τους οπαδούς της σκοπιανής ομάδας Βαρντάρ. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα, να προσέλθουν πολλοί σκοπιανοί στο πλευρό της Σάλκε.

Όπως φαίνεται Σκοπιανοί οπαδοί της Βαρντάρ βρίσκονται ήδη στην Θεσσαλονίκη, κάτι που εγκυμονεί ακόμα περισσότερους κινδύνους για περαιτέρω ένταση, με πολλούς από αυτούς ν’ έχουν πρωταγωνιστήσει στα επεισόδια.

Δείτε την φωτογραφία που ανέβασε στο Twitter πριν από λίγο οπαδός της Σάλκε που φωτογραφίζεται στην πλατεία Αριστοτέλους παρέα με Σκoπιανούς ultras.

Σύμφωνα με το sdna.gr, η πρώτη πρόκληση των Σκοπιανών στους οπαδούς του ΠΑΟΚ έγινε το 2013 στο «Veltins Arena» όταν οι οπαδοί της Σάλκε είχαν υψώσει σημαίες των Σκοπίων με τον ήλιο της Βεργίνας, ενώ σε διάφορα εντός έδρας παιχνίδια των «βασιλικών μπλε» έχουν υψωθεί πανό της Βαρντάρ, δείγμα των εξαιρετικών σχέσεων που έχουν οι οπαδοί των δύο ομάδων.

Συλλήψεις πριν τον αγώνα

Νωρίτερα άνδρες της υποδιεύθυνσης αντιμετώπισης της βίας στους αθλητικούς χώρους συνέλαβαν τον πρωταγωνιστή του επεισοδίου που σημειώθηκε σε καφετέρια της παραλιακής οδού της Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για έναν 25χρονο Γερμανό υπήκοο.

 


σχετικα αρθρα