Με τίτλο «λάθη και ψέματα», ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος σε ανακοίνωσή του καλεί το υπουργείο Υγείας να μην πέφτει στην παγίδα «καλοθελητών», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, οι οποίοι έχουν στόχο να μετατρέψουν το φάρμακο από κοινωνικό αγαθό σε εμπόρευμα με στόχο μόνο το κέρδος.
«Σε μια συνέχεια των επιθέσεων που δέχεται ο κλάδος των φαρμακοποιών, έρχεται τώρα το Μνημόνιο 2 κυβέρνησης - Τρόικας, που τα βάζει και πάλι με τους φαρμακοποιούς! Στη σελίδα 120 του Μνημονίου, αναφέρεται πως «Η κυβέρνηση καταργεί την αγορανομική διάταξη 40 προκειμένου να αποφύγει την κράτηση του 4‰ επί της χονδρικής της τιμής, υπέρ του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου», αναφέρει ο ΠΦΣ και τονίζει ότι το λάθος-ψέμα είναι ότι η κράτηση αυτή δεν επιβαρύνει τους πολίτες-ασφαλισμένους ή τα ασφαλιστικά ταμεία, αλλά μόνο τον φαρμακοποιό.

Αυτό προκύπτει από οποιοδήποτε τιμολόγιο, επισημαίνει ο ΠΦΣ και εξηγεί ότι με την κράτηση αυτή τροφοδοτείται ο θεσμοθετημένος κοινωνικός Λογαριασμός Εξόδου από το επάγγελμα, (εφάπαξ ποσό) όταν οι φαρμακοποιοί συνταξιοδοτούνται, κάτι που συμβαίνει και σε άλλους επαγγελματικούς κλάδους.