current views are: 11

17 Φεβρουαρίου 2017
Δημοσίευση10:46

Νέα τροπή στην υπόθεση εξαφάνισης του 20χρονου Βρετανού – Βρέθηκε σκελετός στα Μάλια

Νέα τροπή στην υπόθεση εξαφάνισης του 20χρονου Βρετανού Στίβεν Κουκ, ο οποίος εξαφανίστηκε το 2005 στα Μάλια, ίσως δώσει το μακάβριο εύρημα που εντοπίστηκε σε πηγάδι στο θέρετρο της Κρήτης.

Δημοσίευση 10:46’

Νέα τροπή στην υπόθεση εξαφάνισης του 20χρονου Βρετανού Στίβεν Κουκ, ο οποίος εξαφανίστηκε το 2005 στα Μάλια, ίσως δώσει το μακάβριο εύρημα που εντοπίστηκε σε πηγάδι στο θέρετρο της Κρήτης.

Ανθρώπινος σκελετός βρέθηκε χθες σε πηγάδι, κοντά στο νεκροταφείο των Μαλίων.

Όπως αναφέρει το “Έθνος”, ο τόπος εντοπισμού του σκελετού αλλά και οι πρώτες εκτιμήσεις, ότι πιθανότατα ανήκει σε νεαρό άνδρα, δημιουργούν αναπόφευκτα συνειρμούς με την εξαφάνιση του 20χρονου Βρετανού Στίβεν Κουκ, τα ίχνη του οποίου χάθηκαν το 2005 στα Μάλια, την πρώτη νύχτα των διακοπών του στο τουριστικό θέρετρο της Κρήτης, μετατρέποντας σε θρίλερ, για τις αστυνομικές και ιατροδικαστικές Αρχές του Ηρακλείου, τη διαδικασία ταυτοποίησής του.

Μαζί με τα οστά οι αστυνομικοί βρήκαν μία δερμάτινη ζώνη και μία φωτογραφική μηχανή, μοντέλο περασμένης δεκαετίας. Περισυνέλεξαν, δε, τρία τσουβάλια λάσπης μέσα στην οποία υπάρχει μέρος των ανθρώπινων οστών και το κρανίο, προκειμένου να εξεταστούν στα ιατροδικαστικά εργαστήρια, ενώ σήμερα αναμένεται να γίνει και νέα αυτοψία στον χώρο.

Εν αναμονή των αποτελεσμάτων

Στη φάση αυτή, υψηλόβαθμοι αξιωματικοί της Κρήτης κρατούν κλειστά τα χαρτιά τους, αναμένοντας τα πρώτα επίσημα αποτελέσματα, ανεπίσημα όμως παραδέχονται ότι η περίπτωση της εξαφάνισης του 20χρονου Βρετανού είναι ένα από τα πιθανότερα σενάρια που εξετάζουν. Η υπόθεση της εξαφάνισης του Στίβεν Κουκ έχει συγκλονίσει τη Βρετανία. Εδώ και σχεδόν δώδεκα χρόνια η οικογένειά του εξακολουθεί να παλεύει με πάθος για τον εντοπισμό του, με την πεποίθηση ότι ο νεαρός βρίσκεται στη ζωή και ενδεχομένως κάποιο πρόβλημα υγείας να τον κρατά μακριά τους, τόσα χρόνια μετά.

Ο Στίβεν Kουκ στις 30 Αυγούστου 2005 μαζί με συμμαθητές του είχαν αναχωρήσει από το Μάντσεστερ για τα Μάλια, όπου και έφθασαν στις 31 Αυγούστου 2005. Εξαφανίστηκε λίγες ώρες μετά την άφιξή του, ξημερώματα της 1ης Σεπτεμβρίου.