Ένταση προκλήθηκε σήμερα στο 1ο Δημοτικό σχολείο Ωραιόκαστρο όταν την ώρα που 9 προσφυγόπουλα προσήλθαν για να κάνουν μάθημα, γονείς κρατώντας σημαίες και φωνάζοντας συνθήματα, προσπάθησαν να... αλυσοδεθούν.

Έξω από το σχολείο ήταν συγκεντρωμένα μέλη του ΚΕΕΡΦΑ, Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στον Ρατσισμό και τη Φασιστική απειλή, αλλά και η Πατριωτική Ένωση Πολιτών Ωραιοκάστρου λίγο πριν την προσέλευση των παιδιών των προσφύγων και των μεταναστών.

Σύμφωνα με το oraiokastro24.gr, δημιουργήθηκε μια ένταση και από τις δυο πλευρές, με τους αστυνομικούς να προχωρούν σε μια προσαγωγή, καθώς γονείς επιχείρησαν να αλυσοδεθούν μπροστά από την αυλόπορτα του σχολείου και να αποτρέψουν την είσοδο των παιδιών, η οποία τελικά έγινε ανεμπόδιστα, παρουσία διμοιρίας των ΜΑΤ.

Για "μεμονωμένη αντίδραση" έκανε λόγο ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας κ. Παντής. "Δεν γνωρίζω αν αυτά τα άτομα ήταν γονείς ή κάτοικοι, αλλά πρόκειται για μεμονωμένη αντίδραση. Το πρόγραμμα προχωράει κανονικά, τα παιδιά μπήκαν στις αίθουσες, έγινε μία ωραία γιορτή, δώσανε στα παιδιά δώρα. Κάθε μέρα ανοίγει ένα ή και περισσότερα σχολεία. Μέχρι το τέλος του μήνα το πρόγραμμα θα έχει ολοκληρωθεί και όλα τα παιδιά των προσφύγων θα έχουν ενταχθεί στο εκπαιδευτικό σύστημα. Αυτό είναι πολύ σημαντικό, είναι μία νίκη της ελληνικής κοινωνίας απέναντι σε φασιστικές και ακραίες αντιλήψεις".