Τρίωρη στάση εργασίας έχουν προγραμματίσει για την Πέμπτη, από τις 11.00 έως και τις 14.00, οι νοσοκομειακοί γιατροί της Αθήνας και του Πειραιά. Διαμαρτύρονται για το σχέδιο αναδιάρθρωσης του ΕΣΥ το οποίο μεταξύ άλλων προβλέπει μειώσεις σε κλίνες, συγχωνεύσεις κλινικών και μετακινήσεις γιατρών. Στις 12 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας. Η Ενωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας και Πειραιά (ΕΙΝΑΠ) καλεί τους νοσοκομειακούς γιατρούς να προχωρήσουν άμεσα σε συνελεύσεις ανά νοσοκομείο και να φέρουν στο ΔΣ τις θέσεις τους, ώστε να επανέλθει τις προσεχείς ημέρες αναλυτικότερα.

«Το κριτήριο με βάση το οποίο διαμορφώνονται τα κυβερνητικά μέτρα δεν είναι κάποιος υγειονομικός χάρτης αλλά η εξοικονόμηση χρημάτων από τις εφημερίες των γιατρών, τις βάρδιες του νοσηλευτικού προσωπικού, τα φάρμακα και τα υλικά», αναφέρεται σε ανακοίνωση της Ενωσης.
Επίσης για τα νοσοκομεία της περιφέρειας επισημαίνεται ότι «απειλείται η προσφορά περίθαλψης στους μόνιμους κατοίκους, αλλά και στους τουρίστες, αφού προβλέπεται ενιαία εφημερία τομέα ανεξαρτήτως ειδικοτήτων (π. χ. ο ουρολόγος θα εξετάζει κατάγματα, ο διαβητολόγος εμφράγματα κ. λπ.)».


Πηγή: tovima.gr