current views are: 9

22 Φεβρουαρίου 2017
Δημοσίευση11:42

Η Τουρκία στέλνει το «Τσεσμέ» για έρευνες στο Βόρειο Αιγαίο – Προκλητικότητα χωρίς τέλος

Συνεχίζει τις προκλήσεις η Τουρκία, μετά τα «επεισόδια» στα Ίμια και το Φαρμακονήσι αλλά και το αυστηρό μήνυμα του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά

Δημοσίευση 11:42’

Συνεχίζει τις προκλήσεις η Τουρκία, μετά τα «επεισόδια» στα Ίμια και το Φαρμακονήσι αλλά και το αυστηρό μήνυμα του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά

Συνεχίζει τις προκλήσεις η Τουρκία, μετά τα «επεισόδια» στα Ίμια και το Φαρμακονήσι αλλά και το αυστηρό μήνυμα του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά, μιλώντας στην εκπομπή του ΣΚΑΪ και τον Αλέξη Παπαχελά, πώς η Ελλάδα έχει «κόκκινες γραμμές» και δεν θα επιτρέψει σε κανέναν να τις παραβιάσει.

Η Άγκυρα εξέδωσε τη NAVTEX υπ αριθμόν 244/17 με την οποία ανακοινώνει πως το TCG CESME θα πραγματοποιήσει υδρογραφικές και ωκεανογραφικές έρευνες από σήμερα, 22 Φεβρουάριου στην περιοχή η οποία εκτείνεται μεταξύ του Άθω, της Θάσου, της Λήμνου και της Σαμοθράκης.

Το σκάφος βρίσκεται ήδη εν πλω προς την περιοχή, ενώ δεν συνοδεύεται από τουρκικά πολεμικά σκάφη και οι κινήσεις του παρακολουθούνται από τις ελληνικές αρχές.

Σημειώνεται πως χτες το βράδυ οι τούρκοι προσπάθησαν να προκαλέσουν νέα ένταση στα Ίμια, ενώ προηγήθηκε χτες η δημοσίευση βίντεο [από το ΓΕΕΘΑ κάνουν λόγο για μονταρισμένο υλικό], το οποίο έδειχνε τουρκική ακταιωρό να «δένει» για έρευνες στη βραχονησίδα.

Την περασμένη Πέμπτη, όπως αποκαλύπτει βίντεο του Newpost Τουρκικό υποβρύχιο αναδύθηκε εντός Ελληνικών χωρικών υδάτων, κάτι που αποδεικνύεται από την παρουσία στο σημείο των ψαράδων οι οποίοι καταφέρονται κατά των Τούρκων. Το υποβρύχιο από το διαθέσιμο οπτικό υλικό δεν παρακολουθείται από κάποιο σκάφος του λιμενικού ή πολεμικού της χώρας μας.


σχετικα αρθρα