ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Εμπόδισαν έλεγχο εφοριακών- Παρέμβαση εισαγγελέα

Δημοσίευση 22 Φεβρουαρίου 2017, 21:29 / Ανανεώθηκε 22 Φεβρουαρίου 2017, 21:29
Θεσσαλονίκη: Εμπόδισαν έλεγχο εφοριακών- Παρέμβαση εισαγγελέα
Facebook Twitter Whatsapp

Επιχείρηση παρεμπόδισε την άσκηση φορολογικού ελέγχου και προκάλεσε την παρέμβαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.

Ένα επεισόδιο που φαίνεται ότι διαδραματίστηκε το περασμένο Σάββατο σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος στην πολυσύχναστη περιοχή της Βαλαωρίτου, όταν ελεγκτές της Υπηρεσίας Ερευνών Διασφάλισης Δημοσίας Εσόδων (ΥΕΔΔΕ) Βορείου Ελλάδος παρεμποδίστηκαν στην άσκηση φορολογικού ελέγχου της επιχείρησης, προκάλεσε την παρέμβαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.

Με έγγραφη παραγγελία του, ο διευθύνων την Εισαγγελία Πρωτοδικών Λάμπρος Τσόγκας όρισε την επίκουρη οικονομική εισαγγελέα Θεσσαλονίκης, Βασιλική Μπούρα, συντονίστρια του ελεγκτικού έργου, κι έδωσε συγκεκριμένες κατευθύνσεις όσον αφορά στην απρόσκοπτη ολοκλήρωση των αιφνιδιαστικών και επιτόπιων φορολογικών ελέγχων.

Ειδικότερα και στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Τσόγκας στην παραγγελία του ζητά να υπάρχει εκ των προτέρων ενημέρωση από τον διευθυντή της ΥΕΔΔΕ Β. Ελλάδος προς την Άμεση Δράση για τους επικείμενους φορολογικούς ελέγχους με προσδιορισμό της περιοχής όπου αυτοί θα λαμβάνουν χώρα.

Επιπλέον, ο διευθυντής της Άμεσης Δράσης με τη σειρά του ζητείται -κατά την εισαγγελική παραγγελία - να έχει διαθέσιμες αστυνομικές δυνάμεις για άμεση επέμβαση και συνδρομή σε περίπτωση παρακώλυσης των φορολογικών ελέγχων. Σε περίπτωση που υπάρξει παρακώλυση του ελέγχου από οποιονδήποτε, ο εισαγγελέας ζητά να τηρηθεί η αυτόφωρη διαδικασία.