current views are: 6

23 Φεβρουαρίου 2017
Δημοσίευση07:51

Σοκάρει η καταγγελία για ασέλγεια 12χρονης από ορθοπεδικό τεχνικό στο Ηράκλειο

Σοκάρει η καταγγελία της 12χρονης για ορθοπεδικό τεχνικό που παραπέμπεται σε δίκη.

Δημοσίευση 07:51’
Βόλος

Σοκάρει η καταγγελία της 12χρονης για ορθοπεδικό τεχνικό που παραπέμπεται σε δίκη.

Σοκ προκαλεί η καταγγελία σε βάρος ορθοπεδικού τεχνικού, ο οποίος με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ηρακλείου παραπέμπεται να δικαστεί σε Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο για την κατηγορία της αποπλάνησης 12χρονου παιδιού.

Όπως αναφέρει το cretalive.gr η καταγγελία αφορά σε 12χρονο κορίτσι, το οποίο έπρεπε να βάλει νάρθηκα λόγω θωρακικής σκολίωσης. Με βάση τα όσα αναφέρονται στο παραπεμπτικό βούλευμα, ο καταγγελλόμενος τοποθέτησε στην ανήλικη δύο «κηδεμόνες» για την διόρθωση της σκολίωσης ενώ της συνέστησε να υποβληθεί και σε θεραπεία που αποκάλεσε ως «ρεύματα».

Για την εφαρμογή αυτής της θεραπείας της εξήγησε ότι έπρεπε να καθίσει σε μια ορισμένη στάση στην καρέκλα, να βγάλει την μπλούζα και τον στηθόδεσμο, να κατεβάσει λίγο το παντελόνι της και να καλύψει τα μάτια της με κάποιο ύφασμα καθώς και να βάλει στο στόμα της ένα φουσκωμένο χειρουργικό γάντι για τη ρύθμιση της αναπνοής.

Όπως περιγράφεται στο βούλευμα, η μητέρα παρέμεινε στο γραφείο του κατηγορούμενου ενώ εκείνος και το κορίτσι πήγαν στο εξεταστήριο για τη διαδικασία που της είχε περιγράψει σε προγενέστερο χρόνο.

Αφού γδύθηκε από τη μέση και πάνω, κάθισε στην καρέκλα κατά τη στάση που της είχε υποδείξει ο ειδικός. Τότε της έδειξε ένα φουσκωμένο χειρουργικό γάντι που ήταν τοποθετημένο στο τραπέζι απέναντι από την καρέκλα, το οποίο θα της έβαζε στο στόμα προκειμένου να παίρνει σωστές αναπνοές. Η ανήλικη έκλεισε τα μάτια της με το ύφασμα που της έδωσε ο κατηγορούμενος και αυτός έλαβε θέση μπροστά της.

Το κορίτσι καταγγέλλει ότι αντί για το φουσκωμένο χειρουργικό γάντι, ο κατηγορούμενος έβαλε στο στόμα της το πέος του!

«Το ότι ο κατηγορούμενος ενήργησε την προαναφερόμενη πράξη προκύπτει από τις καταθέσεις της ανήλικης τόσο κατά την προκαταρκτική εξέταση και την κύρια ανάκριση, στις οποίες αυτή περιγράφει με κάθε λεπτομέρεια τον τρόπο που έγινε η δήθεν θεραπευτική αγωγή που εφάρμοσε ο κατηγορούμενος και υπογραμμίζει ιδιαίτερα το γεγονός ότι το φουσκωμένο γάντι που της είχε επιδείξει ο κατηγορούμενος πριν να κλείσει τα μάτια της δεν είχε καμία σχέση με το αντικείμενο που της έβαλε στο στόμα αφού όταν άνοιξε τα μάτια είδε ανέπαφο το γάντι εκεί που αρχικά ήταν τοποθετημένο και μάλιστα το δοκίμασε, βάζοντας το στόμα της, οπότε και διαπίστωσε τη διαφορά» αναφέρεται στο βούλευμα.

Το κορίτσι αποκάλυψε όσα έγιναν αρχικώς στην αδερφή του και στην συνέχεια στην μητέρα του, η οποία δεν μπορούσε να πιστέψει όσα άκουγε.

Στο βούλευμα γίνεται αναφορά στις νοσοκομειακές πραγματογνωμοσύνες σχετικά με τη νοητική αλλά και συναισθηματική κατάσταση του παιδιού. Επισημαίνεται δηλαδή ότι το κορίτσι έχει «άριστη επαφή, επικοινωνία και νοημοσύνη εντός των φυσιολογικών ορίων, σκέψη, αντίληψη, προσοχή και συγκέντρωση χωρίς δυσκολία, συναίσθημα ήπια αγχώδες με καταθλιπτικόμορφα στοιχεία που φαίνεται να σχετίζεται με την προκειμένη υπόθεση». Επίσης σε άλλο νοσοκομειακό έγγραφο επισημαίνεται ότι η ανήλικη «στην αναφορά του συμβάντος νιώθει ανασφάλεια, αμηχανία, θυμό, ανησυχία, δυσκολεύεται να εκφράσει τα συναισθήματα της».

Ακόμα υπάρχει αναφορά σε κατάθεση γνωστού ορθοπεδικού γιατρού, ο οποίος επισημαίνει ότι κατά τη διαδικασία υποβολής ενός ασθενούς σε «ηλεκτροθεραπεία» (την οποία ο ίδιος δεν θεωρεί αποτελεσματική) δεν απαιτείται το κλείσιμο των ματιών, ούτε χρειάζεται αναπνευστική γυμναστική.

Ο καταγγελλόμενος αρνείται τις αποδιδόμενες κατηγορίες και αναμένεται να εκθέσει αναλυτικά τους ισχυρισμούς του ενώπιον του ακροατηρίου σχετικά με τα όσα καταγγέλλονται σε βάρος του.

«Υποβάλλαμε παράσταση πολιτικής αγωγής κατά του κατηγορούμενου για την κακουργηματική πράξη της αποπλάνησης ανηλίκου κάτω των 14 ετών και αναμένουμε την εκδίκαση της υποθέσεως από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο. Στην παρούσα φάση περιορίζομαι να δηλώσω ότι: «Έστι δίκης οφθαλμός, ος τα πανθ’ ορά». Το μάτι της Δικαιοσύνης όλα τα βλέπει!» ήταν το σχόλιο της δικηγόρου της οικογένειας της ανήλικης.