current views are: 6

23 Φεβρουαρίου 2017
Δημοσίευση12:49

Ο ΟΠΑΠ επενδύει στα πρακτορεία του και δημιουργεί νέες προοπτικές στο δίκτυό του

Το 2017 αδιαμφισβήτητα σηματοδοτεί την έναρξη των σημαντικών αλλαγών στο δίκτυο του ΟΠΑΠ το οποίο γυρίζει σελίδα, προσαρμόζεται στα νέα δεδομένα, αποκτά ελκυστικό περιβάλλον, διαθέτει αναβαθμισμένα προϊόντα και υπηρεσίες, και κυρίως βάζει στο επίκεντρό του τον πελάτη.

Δημοσίευση 12:49’

Το 2017 αδιαμφισβήτητα σηματοδοτεί την έναρξη των σημαντικών αλλαγών στο δίκτυο του ΟΠΑΠ το οποίο γυρίζει σελίδα, προσαρμόζεται στα νέα δεδομένα, αποκτά ελκυστικό περιβάλλον, διαθέτει αναβαθμισμένα προϊόντα και υπηρεσίες, και κυρίως βάζει στο επίκεντρό του τον πελάτη.

Το 2017 αδιαμφισβήτητα σηματοδοτεί την έναρξη των σημαντικών αλλαγών στο δίκτυο του ΟΠΑΠ το οποίο γυρίζει σελίδα, προσαρμόζεται στα νέα δεδομένα, αποκτά ελκυστικό περιβάλλον, διαθέτει αναβαθμισμένα προϊόντα και υπηρεσίες, και κυρίως βάζει στο επίκεντρό του τον πελάτη.

Η διοίκηση της εταιρείας με ταχύτατους ρυθμούς προχωρά δυναμικά στην υλοποίηση των ενεργειών που περιλαμβάνονται στο Όραμα 2020 σύμφωνα με το οποίο η συνέχιση της επένδυσης στο δίκτυο των πρακτορείων, αποτελεί βασικό μοχλό ανάπτυξης για την εταιρεία και τους πράκτορες της, θέτοντας τις βάσεις για ένα δυναμικό μέλλον.

Άλλωστε η εξέλιξη όλων των πρακτορείων και η μεταμόρφωσή τους σε σύγχρονους τοπικούς προορισμούς ψυχαγωγίας είναι μονόδρομος σε μια αγορά η οποία συνεχώς εξελίσσεται, οι ανάγκες αλλάζουν, ο ανταγωνισμός εντείνεται και οι πελάτες είναι πιο ενημερωμένοι και απαιτητικοί από ποτέ. Αυτή η σημαντική επένδυση του ΟΠΑΠ, εν μέσω της συνεχιζόμενης κρίσης, ανατρέπει το σκηνικό, καθώς θα δημιουργήσει προστιθέμενη αξία και πολλαπλά οφέλη τόσο για την εταιρεία όσο και τους πράκτορες.

Η επόμενη ημέρα με τη νέα σύμβαση

Παρά τις δύσκολες συνθήκες στην αγορά, ο ΟΠΑΠ με την επένδυσή του, δημιουργεί ένα ασφαλές και σταθερό περιβάλλον στο δίκτυο των πρακτόρων του για τα επόμενα 5 χρόνια.

Κομβικό ρόλο σε αυτό παίζει η νέα σύμβαση ΟΠΑΠ – πρακτόρων που έχει καταρτιστεί με βάση εμπορικά κριτήρια και ανταποκρίνεται πλήρως στα δεδομένα της εποχής, είναι δίκαιη και καθιερώνει πολιτικές και εργαλεία που δίνουν ώθηση στην ανάπτυξη του δικτύου της εταιρείας και μάλιστα εξασφαλίζει τη σταθερότητα για την επόμενη πενταετία. Επίσης συμβάλει καθοριστικά στην αναβάθμιση της σχέσης του ΟΠΑΠ με το δίκτυό του και τον μετασχηματισμό των πρακτορείων του.

Η νέα σύμβαση ξεκαθαρίζει το τοπίο στην πολιτική προμηθειών, καθιερώνοντας συντελεστή προμήθειας στα καθαρά έσοδα από τα παιχνίδια, κάνοντας την κατάσταση πιο απλή για τον ΟΠΑΠ και τους πράκτορες του. Η πολιτική προμηθειών δημιουργεί σταθερό πλαίσιο, επιβεβαιώνοντας τον μακροπρόθεσμο προσανατολισμό του ΟΠΑΠ, που βάζει στο επίκεντρο της στρατηγικής του τη δημιουργία αναπτυξιακών προοπτικών και προστιθέμενης αξίας για το δίκτυο των πρακτόρων του, μέσα σε ένα δύσκολο και εξελισσόμενο επιχειρηματικό περιβάλλον.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η νέα σύμβαση διαμορφώθηκε σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία και εναρμονίζεται πλήρως με το νέο κανονισμό πρακτόρων.

Η επένδυση του ΟΠΑΠ στο δίκτυό του – Η εξέλιξη των πρακτορείων σε τοπικούς προορισμούς διασκέδασης

Ο ΟΠΑΠ όπως έχει έμπρακτα αποδείξει μέχρι σήμερα, συνεχίζει να επενδύει στο δίκτυό του, τη ραχοκοκαλιά της επιχειρηματικής του δραστηριότητας, ώστε να ενδυναμώσει τα θεμέλια για την από κοινού μελλοντική ανάπτυξη της εταιρείας και των πρακτόρων της. Στόχος της επένδυσης είναι η εξέλιξη των πρακτορείων σε τοπικούς προορισμούς ψυχαγωγίας και η μεγιστοποίηση της προοπτικής τους. Με αυτόν τον τρόπο, Ο ΟΠΑΠ και οι πράκτορες του χτίζουν μαζί ένα ισχυρό μέλλον. Οι επενδύσεις στο δίκτυο «απαντούν» στις εξελισσόμενες προσδοκίες των πελατών και τον εντεινόμενο ανταγωνισμό.

• Η επένδυση στο δίκτυο των πρακτορείων αποτελεί στρατηγική προτεραιότητα για την εταιρεία. Πρόκειται για κίνηση συνεπή με το Όραμα 2020, που προβλέπει την καθιέρωση του ΟΠΑΠ ως μια εταιρεία παγκόσμιας κλάσης στον κλάδο των τυχερών παιγνίων και της ψυχαγωγίας.

• Παρά τη συνεχιζόμενη κρίση, ο ΟΠΑΠ υλοποιεί μια από τις μεγαλύτερές εν εξελίξει επενδυτικές και επιχειρηματικές πρωτοβουλίες στην Ελλάδα. Οι επενδύσεις στο δίκτυο παίζουν ρόλο-κλειδί για την ανάπτυξη του ΟΠΑΠ και των πρακτόρων του. Δημιουργούν αξία και οφέλη και τους καθιστούν πιο ανταγωνιστικούς και ελκυστικούς για τους πελάτες.

Οι τρείς πυλώνες της επένδυσης του ΟΠΑΠ: προϊόντα και υπηρεσίες, καταστήματα, υποστήριξη του πράκτορα

Ένα χαρτοφυλάκιο προϊόντων και υπηρεσιών παγκόσμιας κλάσης για το δίκτυο του ΟΠΑΠ

Προτεραιότητα του ΟΠΑΠ είναι η ανάπτυξη ενός χαρτοφυλακίου παγκόσμιας κλάσης, με ελκυστικά, νέα και αναβαθμισμένα προϊόντα και υπηρεσίες προς όφελος του δικτύου του. Το μεγαλύτερο μέρος αυτής της επένδυσης θα πραγματοποιηθεί εντός του 2017, οπότε οι πράκτορες θα έχουν στη διάθεσή τους περισσότερα εργαλεία και ευκαιρίες για να ανταποκριθούν στις προσδοκίες των πελατών τους, να αναπτύξουν τη συνολική δραστηριότητά τους και να ενισχύσουν τα έσοδά τους (για παράδειγμα, τα virtual games μπορούν να ενισχύσουν τα έσοδα βάσει δεδομένων της εταιρείας Inspired και παραδειγμάτων που αντλούνται από την αντίστοιχη εμπειρία της Ιταλικής αγοράς).

Ο ΟΠΑΠ θα προχωρήσει με τη σημαντική αυτή επένδυση στα προϊόντα και τις υπηρεσίες του, έως το δεύτερο εξάμηνο του 2018 για:

• Την αναβάθμιση του Πάμε Στοίχημα, του ιπποδρομιακού στοιχήματος, του ΚΙΝΟ και του ΤΖΟΚΕΡ

• Την εισαγωγή των παιγνιδιών Play, νέων υπηρεσιών πληρωμών μέσω της Tora, virtual games της Inspired και συσκευών αυτόματης εξυπηρέτησης SSBTs

• Την αναβάθμιση της πληροφοριακής υποδομής, ώστε να διευκολυνθεί η εξυπηρέτηση του πελάτη και η αναβάθμιση των παρεχόμενων προϊόντων και υπηρεσιών

Έπειτα από την πρόσφατη αλλαγή στον κανονισμό για τα παιγνιομηχανήματα (Slots), η πλήρης αξιοποίηση των παιγνιομηχανημάτων – τόσο μέσα από ένα μεγάλο μέρος του δικτύου των πρακτορείων, όσο και μέσα από τα αποκλειστικά gaming halls – αποτελεί ξεκάθαρη εταιρική προτεραιότητα για το 2017.

• Μέχρι σήμερα, οι επενδύσεις που έχει κάνει ο ΟΠΑΠ για να αναβαθμίσει το χαρτοφυλάκιο των προϊόντων και των υπηρεσιών του έχουν δημιουργήσει επιπλέον τζίρο 500 εκατ. ευρώ και επιπλέον έσοδα ύψους 40 εκατ. ευρώ για τους πράκτορες.

Επενδύσεις με επίκεντρο το κατάστημα, για τη δημιουργία ενός ελκυστικού περιβάλλοντος στα πρακτορεία

Η επένδυση στο δίκτυο γίνεται με επίκεντρο το ίδιο το κατάστημα, φέρνοντας το κατάλληλο κατάστημα στην κατάλληλη τοποθεσία και δημιουργώντας ένα ελκυστικό περιβάλλον που ενισχύει την εμπειρία του πελάτη στα πρακτορεία. Η ανάπτυξη του δικτύου υλοποιείται βάσει εμπορικών και τεχνοκρατικών κριτηρίων, τα οποία ανταποκρίνονται στις ανάγκες και τις προσδοκίες της αγοράς και ωφελούν τόσο την εταιρεία όσο και τους πράκτορές της.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ήδη, ως μέρος μόνο της διαδικασίας βελτιστοποίησης του δικτύου και την αλλαγή τοποθεσίας 450 καταστημάτων, δημιουργήθηκαν για τους πράκτορες αυξημένα έσοδα.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο ΟΠΑΠ αντιμετωπίζει τις επενδύσεις των πρακτόρων στα καταστήματα ως δικές του επενδύσεις. Η εστίαση του στο δίκτυο έχει διττό χαρακτήρα ως επένδυση: α) συμμετέχοντας άμεσα στις επενδύσεις των πρακτόρων και β) διευκολύνοντας την πρόσβαση των πρακτόρων σε τραπεζική χρηματοδότηση. Με τις επενδύσεις και το πλάνο ανάπτυξης του δικτύου του ΟΠΑΠ, οι πελάτες επωφελούνται από την καλύτερη τοποθεσία των πρακτορείων, αλλά και το περιβάλλον τους που αναβαθμίζει την παικτική εμπειρία συνολικά.

Μεγάλη βαρύτητα στην υποστήριξη των πρακτόρων από τον ΟΠΑΠ

Η επένδυση στο δίκτυο γίνεται και μέσα από την επέκταση του επιπέδου της εξυπηρέτησης προς τους πράκτορες. Σήμερα, οι πράκτορες του ΟΠΑΠ έχουν πρόσβαση σε εξατομικευμένες υπηρεσίες υποστήριξης και εκπαίδευσης, μέσω ειδικευμένων ομάδων και τεχνολογικών εργαλείων, που προσθέτουν αξία και τους βοηθούν να εξυπηρετήσουν καλύτερα τους πελάτες τους, να αναβαθμίσουν τα πρακτορεία τους και να αναπτύξουν την επιχειρηματική τους δραστηριότητα. Είναι χαρακτηριστικό ότι τo 2016, περισσότερα από 500 πρακτορεία συμμετείχαν στο πρόγραμμα Retail Excellence και σε εκπαιδεύσεις της εταιρείας, που συνέβαλαν στη δημιουργία επιπλέον προμηθειών 1,5 εκατ. ευρώ για τα πρακτορεία αυτά. Επιπρόσθετα, οι κεντρικές συμφωνίες του ΟΠΑΠ με προμηθευτές για εξοπλισμό και υπηρεσίες οδηγούν σε σημαντικές εξοικονομήσεις για τους πράκτορες. Νέες κεντρικές συμφωνίες για την ασφάλιση των πρακτορείων και την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος (εξοικονόμηση 32% για ένα μέσο πρακτορείο) δημιουργούν επιπλέον οικονομικά οφέλη για τους πράκτορες.


σχετικα αρθρα