current views are: 10

23 Φεβρουαρίου 2017
Δημοσίευση13:24

Το ΚΕΠΚΑ προειδοποιεί: Κάνετε έρευνα αγοράς για τα σαρακοστιανά

Έρευνα αγοράς για τα σαρακοστιανά είδη καλεί τους καταναλωτές να κάνουν το ΚΕΠΚΑ στη διάρκεια τιμοληψιών, που πραγματοποίησε στην αγορά.

Δημοσίευση 13:24’

Έρευνα αγοράς για τα σαρακοστιανά είδη καλεί τους καταναλωτές να κάνουν το ΚΕΠΚΑ στη διάρκεια τιμοληψιών, που πραγματοποίησε στην αγορά.

Έρευνα αγοράς για τα σαρακοστιανά είδη καλεί τους καταναλωτές να κάνουν το ΚΕΠΚΑ στη διάρκεια τιμοληψιών, που πραγματοποίησε στην αγορά.

Οπως επισημαίνει το ΚΕΠΚΑ – Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών, υψηλότερη τιμή δεν σημαίνει απαραίτητα και καλύτερη ποιότητα, οπότε οι καταναλωτές θα πρέπει να κάνουν προσεκτική έρευνα αγοράς, πριν ανοίξουν το πορτοφόλι τους για να προμηθευτούν τα απαραίτητα.

Ενδεικτική είναι η περίπτωση των μεγάλων γαρίδων, που ο καταναλωτής μπορεί να τις προμηθευτεί σε τιμές, που ξεκινούν από 16 ευρώ/κιλό και φτάνουν μέχρι τα 45 (το 2016 η τιμή για ένα κιλό μεγάλες γαρίδες ξεκινούσε από 15,99 και έφθανε στα 36 ευρώ). Οι καταναλωτές μπορούν να προμηθευτούν χταπόδι σε τιμές που ξεκινούν από 10ευρώ/κιλό και φθάνουν τα 16 (το 2016, οι τιμές για ένα κιλό χταπόδι ξεκινούσαν από 9,98 ευρώ και έφθαναν μέχρι 20 ευρώ) και καλαμάρια σε τιμές που ξεκινούν από 7,98ευρώ/κιλό και φθάνουν τα 22,90 (το 2016 οι τιμές για ένα κιλό ξεκινούσαν από 9,98 μέχρι 20 ευρώ/κιλό).

Το ΚΕΠΚΑ τονίζει ότι, οι καταναλωτές δεν θα πρέπει να αγοράζουν προϊόντα των οποίων οι τιμές αυξήθηκαν εν μέσω κρίσης. Επίσης δεν θα πρέπει να αγοράζουν προϊόντα από πλανόδιους πωλητές, δεδομένου ότι πολλά από τα είδη που καταναλώνονται στο σαρακοστιανό τραπέζι, όπως τα θαλασσινά, είναι ιδιαίτερα ευπαθή.

Επιπλέον, το ΚΕΠΚΑ συνιστά στους καταναλωτές να αποφεύγουν τις υπερβολές στις ποσότητες που αγοράζουν και να χρησιμοποιούν τις γνώσεις και την παρατηρητικότητά τους, προκειμένου να επιλέγουν προϊόντα της εμπιστοσύνης τους.

Εξάλλου, το ΚΕΠΚΑ καλεί τους καταναλωτές να καταγγέλλουν όποιο πρόβλημα διαπιστώνουν προκειμένου – όπως τονίζει στην ανακοίνωσή του – “να μην το ξαναβρούν μπροστά τους”.

 


σχετικα αρθρα