current views are: 3

25 Φεβρουαρίου 2017
Δημοσίευση06:30

Καλλιάνος στο Newpost: Καθαρά Δευτέρα με ομπρέλες – Ο καιρός του τριημέρου

Με ομπρέλες αναμένεται ο εορτασμός των Κούλουμων, την Καθαρά Δευτέρα, με τον καιρό να παρουσιάζει επιδείνωση από τα ξημερώματα του Σαββάτου, σύμφωνα με τον Γιάννη Καλλιάνο.

Δημοσίευση 06:30’

Με ομπρέλες αναμένεται ο εορτασμός των Κούλουμων, την Καθαρά Δευτέρα, με τον καιρό να παρουσιάζει επιδείνωση από τα ξημερώματα του Σαββάτου, σύμφωνα με τον Γιάννη Καλλιάνο.

Με ομπρέλες αναμένονται τα Κούλουμα,την Καθαρά Δευτέρα, καθώς ο καιρός θα παρουσιάσει επιδείνωση από τα ξημερώματα του Σαββάτου, σύμφωνα με τον Γιάννη Καλλιάνο.

Μιλώντας στο newpost.gr, ο μετεωρολόγος αναφέρει ότι το Σάββατο θα επικρατήσουν βροχές και τοπικές καταιγίδες, αρχικά στην δυτική και βορειά Ελλάδα  και εν συνεχεία μέχρι αργά το βραδύ τα φαινόμενά θα επεκταθούν και στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας.

Οι άνεμοι κατά την διάρκεια του Σαββάτου θα ενισχυθούν και θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις με εντάσεις 7-8 μποφόρ.  

Ο μετεωρολόγος επισημαίνει ότι λόγω των ισχυρών νοτιάδων που θα πνέουν κατά περιόδους θα μεταφερθούν και αυξημένες ποσότητές σκόνης από την βορειά Αφρική με αποτέλεσμα να υπάρξει περιορισμένη ορατότητα αλλά και λασποβροχές.

Την Κυριακή παρόλο που σταδιακά θα εξασθενήσουν οι άνεμοι στο Ιόνιο και στο Αιγαίο κατά τόπους θα πνέουν ενισχυμένοι, η σκόνη θα μείνει πάνω από τον Ελλαδικό χώρο και ο καιρός θα είναι πολύ άστατος, με μπόρες, βροχές και τοπικές καταιγίδες σχεδόν στο σύνολο της επικράτειας. (Στην δυτική Ελλάδα τα φαινόμενα θα είναι πιο περιορισμένα και τοπικού χαρακτήρα).

Σημειώνεται ότι το Σάββατο στα κεντρικά και νότια της χώρας ο υδράργυρος θα ξεπεράσει τους 20 βαθμούς κελσίου, ενώ την Κυριακή το σκηνικό αλλάζει , με αποτέλεσμα η θερμοκρασία να κυμανθεί στους 15-16 βαθμούς στις περισσότερες περιοχές πλην της δυτικής Ελλάδος που θα επικρατήσουν ανεβασμένες τιμές στον υδράργυρο.

Την Καθαρά Δευτέρα οι βροχοπτώσεις, αν και εξασθενημένες  θα επηρεάζουν κατά διαστήματα τα κεντρικά και νότια της χώρας δηλαδή από το ύψος της νοτιάς Θεσσαλίας και νοτιότερα. Πάντως οι βροχές θα είναι εξασθενημένες σε σχέση με εκείνες του Σαββατοκύριακου. Οι άνεμοι στα πελάγη θα πνέουν 6-7 μποφόρ εκτός της Κρήτης και περιοχών της βόρειας Ελλάδας που θα είναι εξασθενημένοι.

Στην Αττική από το απόγευμα του Σαββάτου μέχρι το πρωί της Καθαράς Δευτέρας αναμένονται βροχές με την θερμοκρασία Σάββατο και Κυριακή να μην ξεπερνά τους 18 βαθμούς ενώ την Καθαρά Δευτερά θα πέσει στους 15 βαθμούς Κελσίου..

Στη Θεσσαλονίκη το πρωί του Σαββάτου έως και Κυριακή βραδύ αναμένονται βροχοπτώσεις ενώ την Καθαρά Δευτέρα παρόλο που κατά περιόδους ο ουρανός θα είναι συννεφιασμένος η πιθανότητα να ψιχαλίσει είναι περιορισμένη.

 


σχετικα αρθρα