current views are: 7

24 Φεβρουαρίου 2017
Δημοσίευση07:37

Δίκη μετ’εμποδίων για τη Siemens: Άρχισε σήμερα και διεκόπη για τις 6 Μαρτίου

Ξεκίνησε και διεκόπη για τις 6 Μαρτίου η δίκη της Siemens, καθώς μέλος του δικαστηρίου έκανε δήλωση αποχής λόγω προσωπικού κωλύματος.

Δημοσίευση 07:37’

Ξεκίνησε και διεκόπη για τις 6 Μαρτίου η δίκη της Siemens, καθώς μέλος του δικαστηρίου έκανε δήλωση αποχής λόγω προσωπικού κωλύματος.

Με δικονομικά θέματα άνοιξε ο κύκλος της δικαστικής διερεύνησης της υπόθεσης για τα μαύρα ταμεία της Siemens ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας, με την δίκη, ωστόσο, να διακόπτεται για τις 6 Μαρτίου 

Παρόντες στην έναρξη της δίκης ήταν πολλοί από τους κατηγορούμενους, όπως πάλαι ποτέ “στρατηγός” του ΠΑΣΟΚ, Θεοδ. Τσουκάτος, ενώ – όπως αναμενόταν- κενά ήταν  τα εδώλιο του πρώην ισχυρού  άνδρα της Siemens Hellas, Μιχάλη Χριστοφοράκου, ο οποίος εκπροσωπείται από συνήγορο υπεράσπισης, και του  Χρήστου  Καραβέλα.

Τέσσερις ήταν και οι παραστάσεις πολιτικής αγωγής μεταξύ των οποίων ένας πολίτης και ένα υπό σύσταση σωματείο με προσωρινή διοίκηση της πρώην πρόεδρου της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου. 
Συγκεκριμένα, το δικαστήριο καλείται να αποφασίσει αν πράγματι θα παρασταθούν οι εξής:
– ο ΟΤΕ ως ανώνυμη εταιρεία για ηθική  βλάβη με χρηματική ικανοποίηση 10 ευρώ με επιφύλαξη, από την τέλεση των αδικημάτων της ενεργητικής και παθητικής δωροδοκίας 
– το ελληνικό Δημόσιο, ζητώντας την αποκατάσταση ηθικής βλάβης με ικανοποίηση το ποσό  των 5 εκατ. ευρώ
– πολίτης και δικηγόρος, μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθήνας, για ηθική βλάβη με χρηματική αποζημίωση 10 ευρώ με επιφύλαξη.
– το υπό σύσταση σωματείο “Δικαιοσύνη για όλους” για ηθική βλάβη που προκλήθηκε ατομικώς στα μέλη του και στην ένωση προσώπων για 10 ευρω με επιφυλαξη. “Ιδρυθηκε μετά την πρόσφατη αναβολή της δίκης για έλλειψη θέλησης του Δημοσίου να γίνει η δίκη και για την έλλειψη από τη Δικαιοσύνη της δέουσας προεργασίας για να ξεκινήσει η δίκη” υποστήριξε η πληρεξούσιος δικηγόρος Ζωή Κωνσταντοπούλου, και μίλησε για “συμπαιγνία να παραγραφεί το σκάνδαλο των σκανδάλων” παραθέτοντας ως χαρακτηριστικό στοιχείο ότι δεν κληρώθηκε αναπληρωτής πρόεδρος σε μια τόσο σημαντική και χρονοβόρα υπόθεση.

Το δικαστήριο τελικά διέκοψε προκειμένου να αποφανθεί σχετικά με δήλωση αποχής μέλους της έδρας, λόγω κωλύματος στο πρόσωπό της. Αν γίνει δεκτή θα διοριστεί νέο μέλος που θα λάβει τη θέση της. 

Η δίκη τελικά διεκόπη για τις 6 Μαρτίου, προκειμένου να μεταφερθεί σε μεγαλύτερη αίθουσα.

 


σχετικα αρθρα