current views are: 9

26 Φεβρουαρίου 2017
Δημοσίευση12:18

Φαντασμαγορική καρναβαλική παρέλαση στην Πάτρα – Πάνω από 30.000 άτομα στους δρόμους της πόλης

Κορυφώθηκε σήμερα το Καρναβάλι της Πάτρας με τη μεγάλη παρέλαση που ξεκίνησε στις 14:00 το μεσημέρι.

Δημοσίευση 12:18’

Κορυφώθηκε σήμερα το Καρναβάλι της Πάτρας με τη μεγάλη παρέλαση που ξεκίνησε στις 14:00 το μεσημέρι.

Κορυφώθηκε σήμερα το Καρναβάλι της Πάτρας με τη μεγάλη παρέλαση που ξεκίνησε στις 14:00 το μεσημέρι.

Μια εντυπωσιακή παρέλαση, χρωμάτων, φαντασίας, έμπνευσης, δημιουργίας και συμμετοχής που μεταμορφώνει την πόλη δίνοντας ατμόσφαιρα γενικευμένης γιορτής, διασχίζει την πόλη, παρακολουθείται από πλήθος θεατών στα πεζοδρόμια, τα μπαλκόνια των σπιτιών και τις κερκίδες. Παρουσιαστές της Μεγάλης Παρέλασης του Πατρινού Καρναβαλιού 2017 είναι η Νατάσσα Τραγουστή και ο Γιώργος Λογαράς.

Η βροχή που πέφτει στην πόλη, δεν στάθηκε ικανή να πτοήσει τους χιλιάδες καρναβαλιστές, που παρελαύνουν μαζί με τις κατασκευές τους, μέσα σε κλίμα χαράς και ενθουσιασμού. Επίσης, η βροχή δεν πτόησε ούτε τους χιλιάδες επισκέπτες, που προφυλαγμένοι κάτω από τις στοές των πεζοδρομίων της οδού Κορίνθου, παρακολουθούν την παρέλαση και συμμετέχουν ενεργά στην μεγάλη γιορτή της Πάτρας.

Η παρέλαση ξεκίνησε με τη δημοτική μουσική και τον βασιλιά καρνάβαλο και ακολούθησαν η βασίλισσα με την συνοδεία της, καθώς και τα υπόλοιπα άρματα του καρναβαλικού εργαστηρίου του Δήμου Πατρέων, ενώ το πρώτο μέρος της παρέλασης έκλεισε με τους συλλόγους.

Στην συνέχεια την σκυτάλη πήραν τα πληρώματα του «κρυμμένου θησαυρού» με τους περίπου 30.000 καρναβαλιστές, οι οποίοι, αψηφώντας τις καιρικές συνθήκες, τρέχουν, τραγουδούν και χορεύουν, μεταδίδοντας απλόχερα το κέφι και την χαρά.

Επίσης, πολλά από τα πληρώματα έχουν τις δικές τους καρναβαλικές κατασκευές και τα δικά τους άρματα, ενώ με τις ευφάνταστες και πρωτότυπες στολές τους, κερδίζουν τα θετικά σχόλια των θεατών της παρέλασης.

Για τις εκδηλώσεις του Πατρινού Καρναβαλιού συνολικά συμμετοχή έχουν δηλώσει συμμετοχή 146 πληρώματα για τις παρελάσεις, ενώ οι συμμετοχές-ομάδες που διαμορφώνονται σύμφωνα με τις συνεργασίες των πληρωμάτων για τις παρελάσεις είναι 126 (126 διαφορετικές στολές),  που αποτελούνται από 30.000 καρναβαλιστές. Αρκετές από τις ομάδες θα συνοδεύονται από δικά τους άρματα και κατασκευές μόνο την Κυριακή με αποτέλεσμα τα άρματα να φτάνουν τον αριθμό των 29.

Σε εξέλιξη η παρέλαση και στο Ρέθυμνο

Φαντασμαγορική ήταν και η παρέλαση των καρναβαλιστών στο Ρέθυμνο υπό τους ήχους χορευτικής μουσικής και βροχής από κομφετί και σερπαντίνες.

Χιλιάδες καρναβαλιστές όλοι τους «Συγκάτοικοι στο Όνειρο» σύμφωνα και με το κυρίαρχο σύνθημα του φετινού καρναβαλιού, μοιράζουν μηνύματα αισιοδοξίας, κεφιού, αγάπης στους χιλιάδες επισκέπτες που καθ΄ όλη τη διαδρομή της παρέλασης παρακολουθούν αλλά και συμμετέχουν ταυτόχρονα στη μεγάλη γιορτή του ευφάνταστου, των χρωμάτων και όλων όσων σταμάτησαν σήμερα την κλεψύδρα του χρόνου γυρίζοντας όπως και οι ίδιοι επισημαίνουν στα χρόνια τα παιδικά της ανεμελιάς, του χαμόγελου.

Στο μεθύσι της χαράς, βρήκε την ευκαιρία και ένας δάσκαλος που συμμετέχει στην παρέλαση, ο οποίος υπηρετεί στο Ρέθυμνο, για να κάνει πρόταση γάμου στην αγαπημένη του η οποία αφενός την αποδέχτηκε αφετέρου τη διασκέδασε μαζί με τις επευφημίες και τη συντροφιά άλλων καρναβαλιστών.

Πηγή φωτό: patrastimes – tempo24 


σχετικα αρθρα