current views are: 20

27 Φεβρουαρίου 2017
Δημοσίευση12:24

Συγκλονίζει το νέο βίντεο από τη τραγωδία στη Θήβα: Θρήνος για τα θύματα του τροχαίου – Βρισκόταν υπό την επήρεια αλκοόλ ο οδηγός της Porsche;

Δεν έχουν τέλος οι αποκαλύψεις για το μοιραίο τροχαίο

Δημοσίευση 12:24’

Δεν έχουν τέλος οι αποκαλύψεις για το μοιραίο τροχαίο

Στη λήψη γενετικού υλικού από τους επιβαίνοντες της Porsche, προχώρησαν οι ελληνικές Αρχές προκειμένου να γίνει ταυτοποίηση τους, καθώς και ιστολογικές εξετάσεις για να διαπιστωθεί αν ο οδηγός του οχήματος ήταν υπό την επήρεια αλκοόλ .

Παράλληλα, αύριο Τρίτη πρόκειται να γνωστοποιηθεί αν ο 24χρονος οδηγός  και γιος του ιδιοκτήτη των Jumbo διέθετε δίπλωμα οδήγησης. 

Την ίδια ώρα, συγκλονίζει το νέο βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητα. Πρόκειται για το δεύτερο βίντεο-ντοκουμέντο το οποίο τραβηχτεί από το αντίθετο ρεύμα και δείχνει τις τραγικές στιγμές του τροχαίου. Ταυτόχρονα οι λεπτομέρειες του φρικτού τροχαίου, που σημειώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής στην εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας στο ύψος της Θήβας, συγκλονίζουν όταν η Porsche στην οποία επέβαινε ο γιος του ιδιοκτήτη των Jumbo έπεσε με ιλιγγιώδη ταχύτητα πάνω σε ένα αυτοκίνητο που βρισκόταν σταθμευμένο σε πάρκινγκ.

Από τη σφοδρότατη σύγκρουση έχασαν τη ζωή τους μια 33χρονη μητέρα με το τρίχρονο παιδί της που επέβαιναν στο σταθμευμένο όχημα, καθώς και οι δύο επιβαίνοντες της Porsche, ο 24χρονος Γιώργος Βακάκης, και ο στενός στενός φίλος και συνεργάτης του, Ανδρέας Γεωργακόπουλος.

Από την πλευρά του, ο οδηγός του σταθμευμένου αυτοκινήτου, σύζυγος της 33χρονης και πατέρας του μωρού, ο οποίος είχε κατέβει από το όχημα και είχε μπει στην τουαλέτα, αν και προσπάθησε να βοηθήσει την οικογένειά του, τελικά δεν κατάφερε να τους σώσει.

Στο πρώτο βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας της εθνικής οδού Αθηνών – Λαμίας φαίνεται η Porsche να καρφώνεται με ιλιγγιώδη ταχύτητα πάνω στο σταθμευμένο αυτοκίνητο, που βρίσκεται στον παράδρομο. Τα δύο αυτοκίνητα τυλίγονται στις φλόγες και μετατρέπονται σε μια πύρινη μπάλα.

Τα πιθανά σενάρια της ανείπωτης τραγωδίας

Στο μεταξύ ως πιθανό σενάριο που οδήγησε στο θανατηφόρο τροχαίο εμφανίζεται η αιφνίδια ρήξη ενός ή και περισσότερων ελαστικών του πολυτελούς αυτοκινήτου που ακολούθησε τρελή πορεία και σκόρπισε τον θάνατο, όπως αναφέρει ρεπορτάζ του ΑΝΤ1.

Την ίδια ώρα, η Τροχαία πραγματοποιεί έρευνες για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες σημειώθηκε το πολύνεκρο τροχαίο, εξετάζοντας το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας, καθώς τα αναπάντητα ερωτήματα είναι δεκάδες. Η μοιραία Porsche παρουσίασε μηχανολογικό πρόβλημα; Γιατί είχε αναπτύξει τόσο μεγάλη ταχύτητα; Μήπως αιφνιδίασε κάτι τον οδηγό του πολυτελούς αυτοκινήτου;

 Ταυτόχρονα, όσο περνάνε οι ώρες το φως βλέπουν ακόμη περισσότερες λεπτομέρειες οι οποίες με την σειρά τους συνθέτουν το παζλ του πολύνεκρου δυστυχήματος. Όπως ανέφερε ρεπορτάζ της ΕΡΤ το πολυτελέστατο όχημα φέρεται να έτρεχε με 187,5 χιλιόμετρα μέση ωριαία ταχύτητα, ενώ σημειώνεται ότι μέχρι στιγμής δεν έχει εκτιμηθεί η ακριβής ταχύτητα τη στιγμή του μοιραίου τροχαίου.

Ποιος ήταν ο γιος του Mr Jumbo – Η τραγική ειρωνία

Ο Γιώργος Βακάκης ήταν το νεαρότερο μέλος της γνωστής οικογένειας. Ήταν απόφοιτος της Σχολής Μωραΐτη, σπούδαζε στο Μαϊάμι στις ΗΠΑ, ενώ εργαζόταν ήδη στην εταιρεία Jumbo, έχοντας αναλάβει το ηλεκτρονικό εμπόριο της επιχείρησης. 

Μαζί του στο αυτοκίνητο επέβαινε ο παιδικός του φίλος Ανδρέας Γεωργακόπουλος, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες πήγαιναν στην Αράχωβα για την Καθαρά Δευτέρα.

Η πρώτη που φαίνεται πως έμαθε για το τροχαίο ατύχημα του Γιώργου Βακάκη, φέρεται να είναι ήταν η αδερφή του Σοφία, μέσω ενός κοινού φίλου τους.
Η μητέρα του σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ήταν εκτός Αθηνών, ενώ ο πατέρας του που πληροφορήθηκε την είδηση λίγο αργότερα φέρεται να κατέρρευσε, όπως και η άλλη του αδερφή.

Η τραγική ειρωνεία είναι πως ο νεαρός κληρονόμος σκοτώθηκε λίγα χιλιόμετρα μακριά από τις κεντρικές αποθήκες της Jumbo στην Εθνική οδό.

Τα υπόλοιπα πρόσωπα της τραγωδίας

Η μοίρα για την 33χρονη Αποστολία και τον 3χρονο γιος της Παύλο, όπως φάνηκε, είχε γραφτεί με κοινό παρανομαστή. Λίγες ώρες μετά την ανείπωτη τραγωδία, θλίψη προκαλεί η είδηση ότι η άτυχη 33χρονη περίμενε τον ερχομό του δεύτερου παιδιού της οικογένειας καθώς βρισκόταν στον τέταρτο μήνα της εγκυμοσύνη της.

Ο σύζυγός της, Υπάτιος, ακόμη δεν μπορεί να πιστέψει τον τρόπο με τον οποίο έχασε μητέρα και γιο. 

Η 33χρονη Αποστολία ήταν γεννημένη στην Πτολεμαΐδα, μετά το 3ο Λύκειο σπούδασε στο ΕΠΑΛ της πόλης, ενώ μέχρι πρόσφατα εργαζόταν στην εταιρεία FANTASIA που αναλάμβανε τους στολισμούς σε γάμους και βαφτίσεις, αλλά λόγω της οικονομικής κρίσης αναγκάστηκε να βάλει λουκέτο.

Αυτές τις ημέρες είχε κανονίσει να επισκεφθεί την Πτολεμαΐδα για να δει συγγενείς και φίλους και να χαρούν τις Αποκριές ενώ λόγω δουλειάς του συζύγου της, που εργάζεται στην ΕΥΔΑΠ, επέστρεφαν στην Αθήνα το απόγευμα της Κυριακής. 

Η είδηση του τραγικού θανάτου έπεσε σαν βόμβα στους συγγενείς ενώ σύμφωνα με πληροφορίες ο ίδιος ο Υπάτιος ενημέρωσε τους δικούς του για το τραγικό συμβάν, με όση δύναμη βρήκε εκείνη τη στιγμή, αφού βρισκόταν σε κατάσταση σοκ.   

Η κηδεία μητέρας και παιδιού θα γίνουν αύριο χωρίς ωστόσο να έχει διευκρινιστεί το μέρος, αφού ο πατέρας κατάγεται από το Αντίγωνο Φλωρίνης ενώ η 33χρονη από την Πτολεμαΐδα.


σχετικα αρθρα