current views are: 6

28 Φεβρουαρίου 2017
Δημοσίευση22:30

Έλληνες φόρεσαν τις παραδοσιακές τους στολές και χόρεψαν στην Κίνα

Μια νέα κοιτίδα πολιτισμού, δημιουργίας και προσφοράς γεννήθηκε στην Πάτρα όπου η χάρης της έφτασε μέχρι και την Κίνα.

 

Δημοσίευση 22:30’

Μια νέα κοιτίδα πολιτισμού, δημιουργίας και προσφοράς γεννήθηκε στην Πάτρα όπου η χάρης της έφτασε μέχρι και την Κίνα.

 

Μια νέα κοιτίδα πολιτισμού, δημιουργίας και προσφοράς γεννήθηκε στην Πάτρα όπου η χάρη της έφτασε μέχρι και την Κίνα.

Η «Αγία Λαύρα» είναι μια Στέγη Πολιτισμού και Παράδοσης Καλαβρυτινών και Φίλων Πάτρας που ξεκίνησε από μια μικρή παρέα και σε πολύ λίγο διάστημα πλαισιώθηκε από πάρα πολλά άτομα.

Να σημειωθεί πριν από λίγο καιρό -αν και ήταν υπό ίδρυση- μας εκπροσώπησε στην Κίνα στο διεθνές φεστιβάλ παραδοσιακών χoρών, όπου χορηγός ήταν η UNESCO.

Σ’ αυτό το φεστιβάλ συμμετείχαν πολλές χώρες, με την δική μας 7μελής αποστολή ν’ εντυπωσιάζει και να ξεσηκώνει όλους τους παρευρισκόμενους.

Ο Υπουργός πολιτισμού της Κίνας συνεχάρη την ελληνική αποστολή, απονέμοντας τους ένα αναμνηστικό για την συμμετοχή τους.

Η «Αγία Λαύρα» βοήθησε μ’ αυτή την αποστολή τη προώθηση της ελληνικής κουλτούρας και ιστορίας και φυσικά την Ελλάδα ως έναν ιδανικό τουριστικό προορισμό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα μέλη της ελληνικής αποστολής ετοιμάζονται για το επόμενο ταξίδι στο εξωτερικό μέσα στο Μάρτη φορώντας τις φουστανέλες τους και τις παραδοσιακές τοπικές στολές.

Όλοι αυτοί οι άνθρωποι συνεχίζουν να υλοποιούν τα όνειρα και τα σχέδια του Αθανάσιου Φραντζή που δεν πρόλαβε να τα πραγματοποιήσει ο ίδιος λόγω του αιφνίδιου θανάτου του. Αυτά τ’ όνειρα, ανέλαβε να τα εκπληρώσει ο πιο ιδανικός άνθρωπος, ο αδερφός του Παναγιώτης Φραντζής, ο οποίος και ηγείται αυτής της προσπάθειας.

Σ αυτούς τους χαλεπούς καιρούς που ζούμε είναι αξιέπαινες τέτοιες πρωτοβουλίες και περιμένουμε κι άλλες τέτοιες σπουδαίες καταξιώσεις.


σχετικα αρθρα