ΕΛΛΑΔΑ

Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση του Μάριου Παπαγεωργίου - Ερευνητής ισχυρίζεται ότι ξέρει πού είναι θαμμένος

Δημοσίευση 3 Μαρτίου 2017, 13:37 / Ανανεώθηκε 3 Μαρτίου 2017, 13:37
Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση του Μάριου Παπαγεωργίου - Ερευνητής ισχυρίζεται ότι ξέρει πού είναι θαμμένος
Facebook Twitter Whatsapp

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση εξαφάνισης του 26χρονου Μάριου Παπαγεωργίου, που συγκλόνισε το πανελλήνιο, καθώς ερευνητής ισχυρίζεται πως γνωρίζει πού είναι θαμμένη η σορός του.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση εξαφάνισης του 26χρονου Μάριου Παπαγεωργίου, που συγκλόνισε το πανελλήνιο, καθώς ερευνητής ισχυρίζεται πως γνωρίζει πού είναι θαμμένη η σορός του.

Μιλώντας στο «Ε», ο δικηγόρος της οικογένειας του Μάριου Παπαγεωργίου, Νίκος Ρουσσόπουλος, αποκάλυψε ότι Αμερικανός ερευνητής θεωρεί πως ο άτυχος νέος είναι θαμμένος στην ευρύτερη περιοχή της Τρίπολης, όπου αναμένεται να αρχίσουν έρευνες.

«Υπάρχουν κάποιες υποψίες για μία περιοχή, η οποία βέβαια πρέπει να ερευνηθεί και βρίσκεται στην ευρύτερη περιοχή της Τρίπολης», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ρουσσόπουλος.

Η απαγωγή που σόκαρε την Ελλάδα

Ο Μάριος Παπαγεωργίου απήχθη το βράδυ της Πέμπτης 9 Αυγούστου 2012, από την περιοχή του Παλαιού Φαλήρου. Δυόμισι μήνες μετά, η «ομάδα των οκτώ» προσπάθησε να απαγάγει και τη μητέρα του την οφθαλμίατρο Βαρβάρα Θεοδωράκη, ωστόσο δεν τα κατάφεραν, καθώς έπεσαν όλοι στα χέρια των Αρχών.

Εννέα μήνες μετά την απαγωγή, το σκηνικό ανατράπηκε από την έρευνα της εκπομπής «Φως στο Τούνελ», καθώς εντοπίστηκε το αίμα του άτυχου νέου στο πορτ-μπαγκάζ του αυτοκινήτου του.

Παρά τις πολύμηνες έρευνες, οι αρχές δεν έχουν καταφέρει μέχρι σήμερα να ανακαλύψουν πού βρίσκεται θαμμένη η σορός του 26χρονου.

Οι ποινές

Ο άνθρωπος που έστησε την απαγωγή του Μάριου Παπαγεωργίου και εξαφάνισε τη σορό του, Πέτρος Μιχαλεάκος, καταδικάστηκε ομόφωνα σε ισόβια κάθειρξη για την ανθρωποκτονία του κι ας μην έχει βρεθεί μέχρι σήμερα το πτώμα του άτυχου νέου. Παράλληλα, του επιβλήθηκε ακόμη η ποινή των 23 χρόνων συνολικά, για τα υπόλοιπα αδικήματα που τον βαραίνουν (σύσταση συμμορίας για διάπραξη κακουργήματος, αρπαγή κατά συναυτουργία και απόπειρα εκβίασης).

Στη σύζυγο του Βούλα Σιούταλου, το Β΄ Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθηνών, επέβαλε ομόφωνα ποινή κάθειρξης 18 χρόνων για αρπαγή από κοινού, απλή συνέργεια σε απόπειρα εκβίασης και σύσταση συμμορίας για διάπραξη κακουργήματος. Στον Αναστάσιο Μπασαντή, επιβλήθηκε η ποινή των 6 χρόνων με αναστολή, για άμεση συνέργεια σε απόπειρα εκβίασης. Ο Αριστείδης Κορέντιος καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 4 χρόνων με αναστολή, για την ένταξη σε συμμορία προς διάπραξη κακουργήματος.

Τα αδέλφια Γεράσιμος και Βασίλης Ταμπακάκης καταδικάστηκαν σε ποινές φυλάκισης 3 και 2 χρόνων αντίστοιχα, που είναι εξαγοράσιμες. Οι τελευταίοι τρεις συμμετείχαν στην απόπειρα απαγωγής της μητέρας του Μάριου, Βαρβάρας Θεοδωράκη.

Αθώοι κρίθηκαν η σύζυγος του Κορέντιου, Ευγενία Ταμπακάκη και ο Παναγιώτης Χαϊκάλης, λόγω έλλειψης αποδεικτικών στοιχείων. Το δικαστήριο δεν αναγνώρισε ελαφρυντικά σε κανένα κατηγορούμενο.