current views are: 4

6 Μαρτίου 2017
Δημοσίευση14:46

Κωνσταντοπούλου: «Σκάνδαλο των σκανδάλων» η υπόθεση της Siemens

Την εξαίρεση λόγω κωλύματος μέλους του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, ενώπιον του οποίου εκδικάζεται η δίκη για τα “μαύρα ταμεία” της Siemens, αποφάσισε το Συμβούλιο Εφετών.

Δημοσίευση 14:46’

Την εξαίρεση λόγω κωλύματος μέλους του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, ενώπιον του οποίου εκδικάζεται η δίκη για τα “μαύρα ταμεία” της Siemens, αποφάσισε το Συμβούλιο Εφετών.

Την εξαίρεση λόγω κωλύματος μέλους του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, ενώπιον του οποίου εκδικάζεται η δίκη για τα “μαύρα ταμεία” της Siemens, αποφάσισε το Συμβούλιο Εφετών.

Η δεύτερη μέρα της δίκης κύλησε με τη νομιμοποίηση των συνηγόρων υπεράσπισης και την παράσταση πολιτικής αγωγής. Όπως προέκυψε, από τους συνολικά 64 κατηγορούμενους τρεις έχουν φύγει από τη ζωή.

Οι δικηγόροι επανέλαβαν το αίτημά τους να παρασταθούν ο ΟΤΕ, το ελληνικό Δημόσιο και η ένωση προσώπων και υπό σύσταση σωματείο “Δικαιοσύνη για όλους”.

Για περίπου 2 ώρες η εκπρόσωπος της ένωσης προσώπων και δικηγόρος, Ζωή Κωνσταντοπούλου, χαρακτήρισε την υπόθεση ως “σκάνδαλο των σκανδάλων” υποστηρίζοντας: “το γεγονός και μόνο ότι η δίκη ξεκινά 19 χρόνια μετά την πράξη πείθει ότι δεν έχει λειτουργήσει ούτε το κράτος, ούτε η Βουλή, ούτε η δικαιοσύνη. Πρέπει να εξασφαλιστεί ότι δεν θα εμφανιστεί πρόβλημα στην συνέχεια. Πρέπει η δίκη αυτή, “το σκάνδαλο των σκανδάλων” να δικαστεί με όρους πραγματικά δίκαιης δίκης”, καθώς και ότι “η κυβέρνηση Τσίπρα εφαρμόζει τον σκανδαλώδη εξωδικαστικό συμβιβασμό με τη Siemens ο οποίος ζημίωσε το Δημόσιο”. 

Η πρώην πρόεδρος της Βουλής προχώρησε σε αίτημα για μαγνητοσκόπηση και ηχογράφηση της δίκης, ύστερα από παρέμβαση της εισαγγελέα αφού υπήρξε μέλος του ακροατηρίου που κατέγραφε τη διαδικασία. 

Τελικά,  το δικαστήριο διέκοψε για τις 15 Μαρτίου, προκειμένου να τοποθετηθεί επί των παραστάσεων πολιτικής αγωγής η υπεράσπιση.


σχετικα αρθρα