current views are: 7

6 Μαρτίου 2017
Δημοσίευση16:03

Τέσσερις συλλήψεις για τα χάπια των τζιχαντιστών – Ποιοι εμπλέκονταν στην κατασκευή τους

Μια πληροφορία από το τμήμα δίωξης ναρκωτικών των ΗΠΑ στις Ελληνικές αρχές ήταν αρκετή για να ξετυλίξει το κουβάρι της δράσης ομάδα που έφτιαχνε στη χώρα μας το ναρκωτικό των Τζιχαντιστών, το Κάπταγκον.

Δημοσίευση 16:03’

Μια πληροφορία από το τμήμα δίωξης ναρκωτικών των ΗΠΑ στις Ελληνικές αρχές ήταν αρκετή για να ξετυλίξει το κουβάρι της δράσης ομάδα που έφτιαχνε στη χώρα μας το ναρκωτικό των Τζιχαντιστών, το Κάπταγκον.

 Μια πληροφορία από το τμήμα δίωξης ναρκωτικών των ΗΠΑ στις Ελληνικές αρχές ήταν αρκετή για να ξετυλίξει το κουβάρι της δράσης ομάδα που έφτιαχνε στη χώρα μας το ναρκωτικό των Τζιχαντιστών, το Κάπταγκον. Συνελήφθησαν δυο Έλληνες, ένας Αλβανός και ένας Τούρκος ενώ κατασχέθηκαν 635.000 χάπια.

Τουλάχιστον 10 εκατομμύρια ευρώ θα απέφερε στα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης η πώληση των 635.000 χαπιών καπταγκον ή αλλιώς του ναρκωτικού των  των τζιχαντιστών. Μετά από 6 μήνες διερεύνησης της υπόθεσης συνελήφθησαν στο Λουτρόπυργο στη Νέα Πέραμο δυο Έλληνες, ένας Τούρκος και ένας Αλβανός, μέλη του κυκλώματος. Παράλληλα διατηρούσαν και ένα σπίτι στο Κορωπί, εντός του οποίου έκρυβαν πέντε αυτοκίνητα, ένα σκορπιον, μια καραμπίνα, 6.000 ευρώ και ένα  σκάφος 12,5 μέτρων.

Για την ίδια υπόθεση αναζητούνται ένας Τούρκος που φέρεται να είναι ο χημικός, ένας Αλβανός και ένας ακόμη Έλληνας συνταξιούχος  αστυνομικός που συμμετείχαν στο κύκλωμα. Για την εξάρθρωση της ομάδας συνεργάστηκαν το ΣΔΟΕ, η ΕΛ.ΑΣ και το λιμενικό σώμα.

Τα μέλη της σπείρας θα μετέφεραν τα χάπια με σκάφος 12,5 μέτρων στην Τουρκία και από εκεί στη Συρία και το Ιράν. Το κάπταγκον πωλείται στην μαύρη αγορά αντί των 20 δολαρίων το χάπι. Δεν αποκλείεται τέτοια χάπια να πωλήθηκαν και στην Ελληνική αγορά. Κύριο συστατικό του ναρκωτικού των Τζιχαντιστών είναι η μεταμφεταμίνη. Οι δράστες δεν είχαν προλάβει να πραγματοποιήσουν ούτε ένα δρομολόγιο στην Τουρκία, ενώ διέθεταν υλικά ικανά να κατασκευάσουν ακόμη μια ίδια παρτίδα. 

Η Ελληνική Αστυνομία έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα τη λεία από την εξάρθρωση της εγκληματικής οργάνωσης με τα ”χάπια” των τζιχαντιστών.