current views are: 7

7 Μαρτίου 2017
Δημοσίευση18:27

Αυτό είναι το προφίλ του μανιακού της Κηφισιάς: Ευφυής, ψυχικά διαταραγμένος και έτοιμος να ξαναχτυπήσει

Για άτομο σε παρανοϊκή ετοιμότητα κάνει λόγο το ψυχολογικό προφίλ του μανιακού της Κηφισιάς που έχει σπείρει τον φόβο στις πιάτσες των ταξί, μετά την δολοφονία του 52χρονου οδηγού.

Δημοσίευση 18:27’

Για άτομο σε παρανοϊκή ετοιμότητα κάνει λόγο το ψυχολογικό προφίλ του μανιακού της Κηφισιάς που έχει σπείρει τον φόβο στις πιάτσες των ταξί, μετά την δολοφονία του 52χρονου οδηγού.

Για άτομο σε παρανοϊκή ετοιμότητα κάνει λόγο το ψυχολογικό προφίλ του μανιακού της Κηφισιάς που έχει σπείρει τον φόβο στις πιάτσες των ταξί, μετά την δολοφονία του 52χρονου οδηγού και την απόπειρα σε ακόμη έναν.

Η παραπάνω εκτίμηση σκιαγραφεί το ένα από τα δυο πρόσωπα του δράστη ο οποίος μέχρι αυτή την ώρα παραμένει ασύλληπτος. Το δεύτερο σενάριο σύμφωνα με τον επιστημονικό συνεργάτη της ΕΛ.ΑΣ παρουσιάζει τον μανιακό ως άτομο ευφυή με ψυχική διαταραχή, γεγονός που δηλώνει ότι ενδέχεται να δράσει ξανά σε διάστημα τεσσάρων με πέντε εβδομάδων .  

Ακόμη ένα σημείο που παρουσιάζει ενδιαφέρον είναι η επιλογή της οδού Χαριλάου Τρικούπη ως σημείο δράσης του μανιακού. Από το εν λόγω ψυχολογικό αποτλελεσμα προκύπτει ότι και τα δυο προφίλ έχουν σταθερό το σεξουαλικό κίνητρο εκδήλωσης των εμμονών όπως εξήγησε ψυχολόγος. Ειδικότερα, η στόχευση του στους οδηγούς ταξί και η επιλογή της συγκεκριμένης περιοχής στη Κηφισιά κάθε άλλο παρά τυχαία δεν είναι καθώς πρόκειται για συμβολικού χαρακτήρα τοποθεσία στο μυαλό του δράστη και αυτό γιατί ενδέχεται στο παρελθόν να έχει σημειωθεί περιστατικό σεξουαλικού υπόβαθρου που τον έχει σημαδέψει. 

Όπως επιβεβαιώνει και ο επικεφαλής ψυχολόγος της ΕΛΑΣ που έφτιαξε το προφίλ του δράστη, ο μανιακός ενδέχεται να ήταν στο πρόσφατο παρελθόν ταξιτζής, γεγονός που μαρτυρά η ενέργεια του να μηδενίσει το ταξίμετρο μετά την δολοφονία του άτυχου άντρα.

Τέλος, πηγές της ΕΛ.ΑΣ σημειώνουν ότι αν βρεθεί η πηγή της εμμονής του θα βρεθεί και το κίνητρο των πράξεων, στοιχείο που μπορεί να τους οδηγήσει πιο γρήγορα στα ίχνη του μανιακού.

Το κίνητρο

Τι ακριβώς πιστεύει, όμως, η αστυνομία ως προς το κίνητρο του δράστη;

«Εκτιμούμε ότι ο δράστης είχε κάποια εμπλοκή με τον χώρο των ταξί», επισημαίνει ο ανώτατος αξιωματικός. «Οι επιθέσεις αυτές δεν είναι τυχαίες. Μπορεί να είχε εμπλακεί σε κάποιο περιστατικό με οδηγούς ταξί και λόγω της διαταραγμένης προσωπικότητάς του να έχει μανία εκδίκησης ή να ήταν παλαιότερα στον συγκεκριμένο επαγγελματικό χώρο και να τον μείωσε κάποιος ή κάποιοι. Η υπόθεση  θυμίζει κάτι από αυτή του κατά συρροή δολοφόνου Δημήτρη Βακρινού, που έδρασε στο διάστημα 1995 – 96», ανέφερε.


σχετικα αρθρα