current views are: 3

15 Μαρτίου 2017
Δημοσίευση07:43

Σύλληψη ανήλικου διακινητή στη Σάμο – Προσποιήθηκε τον πρόσφυγα!

Στον εντοπισμό και τη διάσωση  41  προσφύγων καθώς και στη σύλληψη του  17χρονου διακινητή τους προχώρησε το πρωί της Τρίτης

Δημοσίευση 07:43’

Στον εντοπισμό και τη διάσωση  41  προσφύγων καθώς και στη σύλληψη του  17χρονου διακινητή τους προχώρησε το πρωί της Τρίτης

Στον εντοπισμό και τη διάσωση  41 προσφύγων καθώς και στη σύλληψη του 17χρονου διακινητή τους προχώρησε το πρωί της Τρίτης πλωτό σκάφος δύναμης FRONTEX το οποίο βρισκόταν σε περιπολία στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής επιχείρησης ”ΠΟΣΕΙΔΩΝ 2017”.

Το σκάφος της Frontex εντόπισε στην θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά της Σάμου μια λέμβο με τους μετανάστες και πρόσφυγες. Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, πλήρωμα σκάφους προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των επιβαινόντων , οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμάνι του Βαθύ της Σάμου.

Ο διακινητής, υπήκοος Συρίας, στην θέα των στελεχών της Frontex επιχείρησε να προσποιηθεί τον πρόσφυγα αλλά τα υπόλοιπα άτομα που βρίσκονταν στην βάρκα χειριστής της οποίας ήταν εκείνος, τον κατέδωσαν στις αρχές.

Οι διασωθέντες είναι 24 άνδρες, 8 γυναίκες και 9 παιδιά, υπήκοοι, Συρία, Μαρόκου, Αλγερίας και Ιράν.