Δύο ελικόπτερα για την αντιπυρική της θωράκιση, έχει πλέον στην διάθεσή της η Κρήτη. Από χθες το απόγευμα βρίσκεται στα Χανιά το πυροσβεστικό ελικόπτερο βαρέως τύπου Μi12, που θα επιχειρεί παράλληλα με αυτό μεσαίου τύπου, που ήδη βρίσκεται στο Ηράκλειο. Το Mi12 θα παραμείνει στα Χανιά μέχρι και το τέλος Οκτωβρίου, οπότε λήγει η αντιπυρική περίοδος.

Την ικανοποίηση του για την άφιξη του ελικοπτέρου εξέφρασε ο αντιπεριφερειαρχης Απόστολος Βουλγαράκης, επισημαίνοντας ότι πλέον μπαίνει σε πλήρη λειτουργία ο επιχειρησιακός σχεδιασμός για την αντιπυρική θωράκιση των Χανίων.

«Το ελικόπτερο είναι έτοιμο για δράση ελπίζω να μην το χρησιμοποιήσομε γι' αυτό το καλοκαίρι», τόνισε ο κ. Βουλγαράκης.

Την ίδια ώρα, σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται ο επιχειρησιακός σχεδιασμός για την πυροπροστασία στα Χανιά, ο οποίος βασίζεται σε μνημόνιο ενεργειών που εκπονήθηκε από το τμήμα πολιτικής προστασίας της περιφερειακής ενότητας. Όπως είπε ο αντιπεριφερειάρχης «οι υπηρεσίες οι δικές μας της πολιτικής προστασίας είναι πανέτοιμες».

Επιχειρησιακά το μεγάλο μέρος πέφτει στην πυροσβεστική, όμως με βάση και το σχεδιασμό στην αντιμετώπιση και την πρόληψη των πυρκαγιών συμμετέχουν εκτός από την πυροσβεστική, η διεύθυνση δασών, η ΕΛΑΣ, το Λιμενικό Σώμα, οι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης, η ΔΕΗ, οι αερολέσχες Χανίων και Σούδας, οι εθελοντικές ομάδες, και το τμήμα πολιτικής προστασίας της περιφερειακής ενότητας.