Ιδιαίτερη ικανοποίηση για την ανταπόκριση των καταναλωτών στις πρώτες ημέρες της διοργάνωσης του 1ου Alexandroupolis Shopping Festival, εκφράζει ο εμπορικός κόσμος της περιοχής, καθώς ο στόχος για την τόνωση της αγοράς, έχει σε μεγάλο βαθμό επιτευχθεί.
Το Festival, που διοργανώνεται από τον Εμπορικό Σύλλογο Αλεξανδρούπολης, σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Έβρου και τους φορείς της περιοχής, θα διαρκέσει έως τις 10 Ιουλίου.

«Ο στόχος των διοργανωτών είναι να τονώσουμε την αγορά που βιώνει μια πρωτοφανή ύφεση και φιλοδοξία μας να καθιερωθεί ένας νέος θεσμός για την όμορφη πόλη μας, που την καλοκαιρινή περίοδο είναι στα καλύτερα της» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης Στάθης Μακρίδης, εξηγώντας πως «το “Festival” δεν λειτουργεί ανταγωνιστικά προς τις άλλες του Έβρου ή της Θράκης, αφού στόχος είναι να διευρυνθεί, να γίνει θεσμός και γιατί όχι, να μετεξελιχθεί σε SHOPPING FESTIVAL ΘΡΑΚΗΣ»

Αποφασιστική στήριξη στην πραγματοποίηση της εκδήλωσης παρείχε το Επιμελητήριο Έβρου, ενώ συμβάλλουν με διάφορους τρόπους πολλοί φορείς της περιοχής. Η Ένωση Ξενοδόχων προσφέρει έκπτωση 30 % στις τιμές των δωματίων, το ΚΤΕΛ Έβρου προσφέρει έκπτωση 25 % στα εισιτήρια με επιστροφή, η Ένωση Τουριστικών Γραφείων οργανώνει εκδρομές σε Φέρες, Δέλτα και Τραϊανούπολη με συμβολικό τίμημα και ο Δήμος Αλεξανδρούπολης ανέλαβε το πρόγραμμα των πολιτιστικών εκδηλώσεων με τοπικούς συντελεστές.

Παράλληλα, τα εμπορικά καταστήματα που συμμετέχουν έχουν προσφορές και είναι ανοικτά κάθε μέρα πρωί και απόγευμα ( 9 με 2 το πρωί και 7 με 10 το βράδυ ) ενώ τα καφέ και τα εστιατόρια προσφέρουν ειδικές τιμές και οργανώνουν διάφορα events.

Μάλιστα, στο πλαίσιο της εξωστρέφειας έγινε διαφήμιση και στις γειτονικές περιοχές της Τουρκίας και της Βουλγαρίας με στόχο την προσέλκυση επισκεπτών.