Έψαχνε να βρει καύσιμα το Αστυνομικό Τμήμα του Σχηματαρίου για τα περιπολικά, καθώς διαπίστωναν ότι οι καταναλώσεις ήταν ιδιαίτερα μεγάλες. Τα διαθέσιμα λίτρα καυσίμων δεν επαρκούσαν και μάλιστα τον τελευταίο μήνα τους κέντρισε το ενδιαφέρον ότι ένα περιπολικό που δεν χρησιμοποιούνταν παρουσίαζε κατανάλωση περισσότερα από 400 λίτρα βενζίνης. Όταν άρχισε η έρευνα, έκπληκτοι ανακάλυψαν ότι ένας πρώην συνάδελφός τους, συνταξιούχος αστυνομικός, 49 ετών, είχε στήσει πλεκτάνη. Νοίκιασε Ι.Χ. αυτοκίνητο από εταιρεία ενοικίασης αυτοκινήτων και παρουσιαζόταν στο συμβεβλημένο με την Αστυνομία πρατήριο όπου ζητούσε να βάλει βενζίνη δηλώνοντας ότι πρόκειται για συμβατικό αυτοκίνητο της Ασφάλειας.

Μάλιστα, για να φανεί περισσότερο πειστικός, έδιδε στο πρατήριο τα στοιχεία από υπηρεσιακό αυτοκίνητο της Αστυνομίας το οποίο ανήκει στην Ασφάλεια, όμως, το συγκεκριμένο αυτοκίνητο είχε ακινητοποιηθεί λόγω μηχανικής βλάβης. Με βάση αυτά τα στοιχεία οι αστυνομικοί άρχισαν να ξεδιπλώνουν το κουβάρι της υπόθεσης, καθώς ανακάλυψαν ότι τον Ιούνιο το συγκεκριμένο αυτοκίνητο είχε πάρει 406 λίτρα καύσιμα. Τελευταία φορά που προμηθεύτηκε καύσιμα με τον ίδιο τρόπο ήταν την Τετάρτη το απόγευμα.

Χθες το πρωί, διαπιστώθηκε η ταυτότητά του και συνελήφθη από αστυνομικούς της Αστυνομικής Διεύθυνσης Βοιωτίας. Ήδη σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη, πλαστογραφία και αντιποίηση.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Βοιωτίας, η έρευνα συνεχίζεται, καθώς οι αστυνομικοί πιστεύουν ότι η συγκεκριμένη «ευρεσιτεχνία» του πρώην αστυνομικού είχε πολύ μεγαλύτερη διάρκεια.