Δύο κούρδοι, τουρκικής υπηκοότητας, ένας άντρας και μια γυναίκα καταζητούμενη από τις γερμανικές αρχές συνελήφθησαν σε επιχείρηση που πραγματοποίησε χθες το βράδυ στη Θεσσαλονίκη η αντιτρομοκρατική υπηρεσία Βορείου Ελλάδος. Πρόκειται για μία 42χρονη η οποία, σύμφωνα με ένταλμα σύλληψης που υπάρχει σε βάρος της από τις γερμανικές αρχές, φέρεται ως ηγετικός στέλεχος της κουρδικής οργάνωσης "DHKP-C" και κατηγορείται για εξτρεμιστική δράση στη Γερμανία, όπου, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, η οργάνωση θεωρείται παράνομη.

Ο δεύτερος από τους συλληφθέντες είναι 50 ετών και βρίσκεται εδώ και καιρό στην Ελλάδα. Και αυτός φέρεται ως μέλος της οργάνωσης, αλλά δεν έχει απασχολήσει τις ελληνικές διωκτικές αρχές.

Ο 50χρονός είχε έρθει τον Μάρτιο του 2004 λαθραία στη χώρα μας από τον Εβρο και τον Νοέμβριο του 2005 κατέθεσε αίτηση για πολιτικό άσυλο. Ετσι, εκκρεμούσε σε δεύτερο βαθμό η εξέταση αιτήματός του για πολιτικό άσυλο, καθώς το σχετικό αίτημά του είχε απορριφθεί σε πρώτο βαθμό. Η γυναίκα ήρθε αργότερα στην Ελλάδα και δεν κατέθεσε ποτέ αίτημα για πολιτικό άσυλο.

Επίσης στις δύο οικίες, στην Τριανδρία και την Ανω Πόλη, όπου διέμεναν, βρέθηκαν ηλεκτρονικοί υπολογιστές, φορητοί σκληροί δίσκοι, φορητά μέσα αποθήκευσης ψηφιακών δεδομένων (USB), κάρτες μνήμης υπολογιστών και άλλα αντικείμενα τα οποία κατασχέθηκαν για περαιτέρω διερεύνηση. Ωστόσο, συνεχίζονται οι έρευνες, καθώς δεν βρέθηκε οπλισμός.

Οι δυο αλλοδαποί θα οδηγηθούν αύριο το πρωί στον εισαγγελέα Θεσσαλονίκης.