current views are: 10

17 Μαρτίου 2017
Δημοσίευση14:46

Θράσος από τους Τούρκους: Ο ελληνικός στρατός δεν έπρεπε να είναι στη Θάσο – Παραβιάζει τη Συνθήκη της Λωζάνης!

Κάνοντας το άσπρο-μαύρο τα τουρκικά ΜΜΕ για ακόμη μια φορά προβάλλουν παράλογες αξιώσεις της γειτονικής χώρας. 

Δημοσίευση 14:46’

Κάνοντας το άσπρο-μαύρο τα τουρκικά ΜΜΕ για ακόμη μια φορά προβάλλουν παράλογες αξιώσεις της γειτονικής χώρας. 

Κάνοντας το άσπρο-μαύρο τα τουρκικά ΜΜΕ για ακόμη μια φορά προβάλλουν παράλογες αξιώσεις της γειτονικής χώρας. Αυτή την φορά ισχυρίζονται πως η Ελλάδα κατέχει παράνομα 18 μεγάλα νησιά και 152 βραχονησίδες!

Συγκεκριμένα η ιστοσελίδα  «yenicag» κάνει λόγο για «Νέα ελληνική πρόκληση στο Αιγαίο» και αφού κάνει μια σύντομη αναφορά στην κρίση που υπάρχει στις σχέσεις της Τουρκίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση, παραθέτει φωτογραφίες από την επίσκεψη υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου στη Θάσο κατά τη διάρκεια στρατιωτικής άσκησης.

Πρόκειται για μια άσκηση της Εθνοφυλακής που πραγματοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία πριν μερικές μέρες στο νησί της Θάσου. Με αφορμή δηλαδή μια στρατιωτική άσκηση από αυτές που έχει κάθε δικαίωμα να πραγματοποιεί η χώρα μας “πιάνονται” οι τούρκοι αθρογράφοι της «yenicag» για να δημιουργήσουν ψευδείς εντυπώσεις

Βέβαια η ιστοσελίδα απευθύνεται κυρίως στους κεμαλιστές αναγνώστες της που αμφισβητούν εδώ και καιρό ανοιχτά το διεθνές δίκαιο και όλες τις διεθνείς συμβάσεις. 

Αναφέρουν λοιπόν στο προκλητικό δημοσίευμά τους πως: «Η Ελλάδα προβαίνει σε κινήσεις που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε πολεμική σύγκρουση στο Αιγαίο»

Στην συνέχεια του κειμένου κάνοντας ακόμα  μια υπέρβαση λογικής αναφέρουν: « Η Ελλάδα συνεχίζει να κατέχει 18 μεγάλα νησιά τα οποία ανήκουν στην Τουρκία, ενώ κατέχει και 152 βραχονησίδες και υφάλους  που είναι δικά μας. Τα Ίμια είναι ένα από αυτά. Βάσει της Συνθήκης της Λωζάννης η Ελλάδα ήταν υποχρεωμένη να έχει τα νησιά του Αιγαίο «αποστρατικοποιημένα» και να μην «προβαίνει σε προκλητικές ενέργειες».

Ωστόσο η Ελλάδα παραβιάζει την συμφωνία αυτή και απειλεί την ασφάλεια της Τουρκίας», αναφέρει σημείο του τουρκικού δημοσιεύματος  θέτοντας σε ευθεία αμφισβήτηση την ελληνική κυριαρχία επί των νησιών του Αιγαίου καθώς και στο δικαίωμα της Ελλάδας να αμύνεται έναντι πραγματικής απειλής.

Ερμηνεύοντας όπως θέλουν τον όρο “αποστρατικοποιημένα” φτάνουν να κατηγορούν τον Έλληνα υπουργό  Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο πως “παραβίασε” την Συνθήκη της Λωζάννης επειδή πήγε στην Θάσο ,σε ένα εθνικιστικό τους παραλήρημα που θα ζήλευαν ακόμα και οι “γκρίζοι λύκοι”. 

Τέλος, το γεμάτο ανακρίβειες και μυθεύματα αυτό κείμενο της τουρκικής ιστοσελίδας  ζητά από την κυβέρνηση της Τουρκίας να αναλάβει άμεση δράση και να «απαντήσει στην προκλητικότητα της Ελλάδας». Το ποιοι προκαλούν  μπορεί να το καταλάβει ο οποισδήποτε λογικός πολίτης ανεξαρτήτως εθνικότητας, και φυσικά αυτοί δεν είναι οι Έλληνες.