Ένταση προκλήθηκε νωρίς το μεσημέρι σε διαμαρτυρία αντιεξουσιαστών στην Θεσσαλονίκη, η οποία γινόταν ως ένδειξη διαμαρτυρίας σε αυτή των εθνικιστών, όταν ένα άτομο επιχείρησε να σπάσει τον κλοίο της συγκέντρωσης και ξυλοκοπήθηκε.

Η αστυνομία βρέθηκε στη μέση, προσπαθώντας να ''χωρίσει'' τις δύο συγκεντρώσεις, ενώ έγινε και ρίψη χημικών, την ώρα που εκτοξεύθηκαν και πέτρες από όλες τις πλευρές. 

Η συγκέντρωση των εθνικιστών ξεκίνησε από την οδό Ναυάρχου Βότση, ενώ η αντίστοιχη των αντιεξουσιαστών από το Άγαλμα Βενιζέλου και μέχρι την στιγμή του επεισοδίου, οι Αρχές είχαν καταφέρει να κρατήσουν χαμηλούς τους τόνους.

Ωστόσο, λίγο μετά τη 1 η κατάσταση ''ξέφυγε'' από τον έλεγχο, με αποτέλεσμα τον ξυλοδαρμό ενός ατόμου και τον πετροπόλεμο...

Αξίζει να σημειωθεί ότι, εκτός όλων των άλλων, οι συγκεντρώσεις και οι πορείες στο κέντρο της Θεσσαλονίκης έχουν προκαλέσει τεράστια κυκλοφοριακά προβλήματα στο κέντρο της πόλης.

Δεδομένου ότι η παραλιακή λεωφόρος είναι κλειστή λόγω της συγκέντρωσης αντιεξουσιαστών και εθνικιστών και κλειστή παραμένει και η δυτική είσοδος της πόλης λόγω της πορείας για το ολοκαύρωμα των Εβραίων στο κέντρο της πόλης δεν κινείται τίποτα με μαρτυρίες οδηγών να αναφέρουν πως έκαναν ως και μία ώρα για να διασχίσουν την Εγνατία ή την Τσιμισκή

Πηγή φωτό: thestival.gr