Με λεπτομέρειες για το περιστατικό που αφορά στον κίνδυνο τον οποίο διέτρεξε νεογνό στο νοσοκομείο Ξάνθης, σύμφωνα με καταγγελία του προέδρου των νοσοκομειακών γιατρών Δ. Βαρνάβα και ΕΔΕ για το περιστατικό, απάντησε ο διοικητής του νοσοκομείου Ξάνθης Α. Μπαμπαλίδης.

Σε αναλυτική περιγραφή για το περιστατικό αναφέρει, ότι στις 25-6-2011, στη Μαιευτική Γυναικολογική Κλινική του νοσοκομείου, παρουσιάστηκε αιμορραγία ομφαλίου λώρου του νεογέννητου αγοριού με επώνυμο Φαρζλής του Χακή, 13 ώρες μετά τον τοκετό και την τοποθέτηση του κλιπ (μανταλάκι) ομφαλίου στο νεογνό.

"Η αιμορραγία αντιμετωπίστηκε αμέσως από τον εφημερεύοντα μαιευτήρα Βλάχο Γεώργιο, παρουσία νοσηλευτριών, κλήθηκε και ο εφημερεύων παιδίατρος Αδαμίδης Δημήτριος o οποίος επιλήφθηκε του περιστατικού και το διεκόμισε στην Αλεξανδρούπολη. Το νεογνό διεκομίσθη στην Μονάδα Νεογνών του Π.Γ.Ν Αλεξανδρούπολης, διότι το νοσοκομείο δεν διαθέτει αντίστοιχη μονάδα, όπου νοσηλεύτηκε για λίγες ημέρες και εξήλθε του νοσοκομείου υγιές" αναφέρει η ανακοίνωση του νοσοκομείου.

Το συγκεκριμένο υλικό (ομφαλοκλίπς) χρησιμοποιείται εδώ και 15 μήνες στη Μαιευτική Γυναικολογική Κλινική του νοσοκομείου, χωρίς να παρουσιαστεί κάποιο πρόβλημα, όπως βεβαιώνεται και εγγράφως από γιατρούς του.

Ωστόσο, διετάχθη Ένορκη Διοικητική Εξέταση από το διοικητή του νοσοκομείου, προκειμένου να διαπιστωθεί η αιτία από την οποία προήλθε η επιπλοκή (αιμορραγία του ομφάλιου λώρου).