Στις 19 Ιουλίου αναμένεται να συνεδριάσει σύμφωνα με πληροφορίες το Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών. Χθες το πρωί ο Γενικός Γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής Δημήτρης Χαλκιώτης συναντήθηκε στο κτίριο του πρώην ΥΘΥΝΑΛ στην ακτή Βασιλειάδη, με τον αναπληρωτή υπουργό Περιφερειακής Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Χάρη Παμπούκη, όπου συζητήθηκαν όλα τα θέματα που έχουν μέγιστη προτεραιότητα. Σύμφωνα με πηγές, η δουλειά της Επιτροπής Ακτοπλοΐας θα συνεχιστεί ίσως με άλλη μορφή, ενώ ο υπουργός, έδωσε όλες τις κατευθύνσεις προκειμένου να συνεχιστεί ο εξορθολογισμός του δικτύου των άγονων γραμμών.

Στη συνεδρίαση μεταξύ άλλων θα εξεταστεί το αίτημα της ΝΕL για τη δρομολόγηση του Θεόφιλος στη γραμμή Πειραιάς-Χίος-Μυτιλήνη και του πλοίου Μυτιλήνη στη γραμμή Πειραιάς-Ικαρία-Σάμος ενώ η εταιρεία έχει ζητήσει μία κάλυψη δρομολογίου για Καβάλα και μία για Θεσσαλονίκη.

Σημειώνεται ότι η πρώην υφυπουργός Θαλασσίων Υποθέσεων Νήσων και Αλιείας Ελπίδα Τσουρή είχε προχωρήσει στη δημιουργία Ειδικής Επιτροπής για την ακτοπλοΐα η οποία συνέταξε ειδικό κοστολόγιο για κάθε άγονη γραμμή. Ο προϋπολογισμός για τις άγονες γραμμές το 2011 ήταν ελαφρώς αυξημένος έναντι του 2010.