Απροσδιόριστος αριθμός βλημάτων, εντοπίστηκαν από υποβρύχιο αλιέα σε βραχώδη περιοχή του Εμπορικού Λιμένα Ρεθύμνου στη βόρεια πλευρά του φρουρίου της Φορτέτζας.

Πρόκειται για πολύ παλαιά βλήματα τα οποία βρίσκονται σε βάθος περίπου 10 μέτρων και όπως δήλωσε στο ΑΠΕ -ΜΠΕ ο υπολιμενάρχης Ρεθύμνου κ. Μελισουργάκης είναι σε κατάσταση οξείδωσης ενώ το μέγεθος τους αγγίζει τα σαράντα εκατοστά.

Η ευρύτερη περιοχή περιπολείται και το λιμεναρχείο δεν επιτρέπει να πλησιάσουν ψαράδες ή κολυμβητές μιας και τα βλήματα καλύπτουν μεγάλη ακτίνα (γύρω στα 100 μέτρα) όπου είναι διασπαρμένα και εκτεθειμένα.

«Δεν υπάρχει επικινδυνότητα, τα μέτρα αφορούν σε εντολές από το ΓΕΝ και το ΥΕΝ ενώ μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται κλιμάκιο ειδικών για την εξουδετέρωση ή την απομάκρυνση των βλημάτων από τη θαλάσσια περιοχή», δήλωσε ο κ. Μελισουργάκης.

Δεν είναι η πρώτη φορά που στον πυθμένα της ευρύτερης θαλάσσιας περιοχής στη βόρεια πλευρά του νομού, εντοπίζονται βλήματα. Τα περισσότερα αφορούν στην περίοδο του πολέμου ενώ μέχρι σήμερα από παρόμοια βλήματα δεν έχει υπάρξει κάποιος τραυματισμός.