current views are: 5

24 Μαρτίου 2017
Δημοσίευση05:56

Τη Δευτέρα αρχίζει το πρόγραμμα «Επιταγή Εργασίας» – 10.000 νέες θέσεις με το επίδομα του ΟΑΕΔ

Την ερχόμενη Δευτέρα 27 Μαρτίου και ώρα 10:00 πμ ξεκινά η υποβολή αιτήσεων για το νέο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ «επιταγή επανένταξης στην αγορά εργασίας. 

Δημοσίευση 05:56’

Την ερχόμενη Δευτέρα 27 Μαρτίου και ώρα 10:00 πμ ξεκινά η υποβολή αιτήσεων για το νέο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ «επιταγή επανένταξης στην αγορά εργασίας. 

Την ερχόμενη Δευτέρα 27 Μαρτίου και ώρα 10:00 πμ ξεκινά η υποβολή αιτήσεων για το νέο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ «επιταγή επανένταξης στην αγορά εργασίας. Το πρόγραμμα αφορά επιχορήγηση ιδιωτικών και συνεταιριστικών (ΚΟΙΝ,Σ.ΕΠ) επιχειρήσεων για θέσεις πλήρους απασχόλησης και κατάρτισης σε 10.000 επιδοτούμενους ανέργους.

Με το πρόγραμμα οι άνεργοι μπορούν να μετατρέπουν το επίδομα ανεργίας που εισπράττουν από τον ΟΑΕΔ σε «επιταγή επανένταξης» στην αγορά εργασίας.

Οι επιδοτούμενες θέσεις θα έχουν χρονική διάρκεια το λιγότερο 5 μήνες και το περισσότερο ένα χρόνο. Όσοι είναι σήμερα ενταγμένοι στην τακτική 12μηνη επιδότηση του ΟΑΕΔ πρέπει να εισπράττουν το επίδομα για χρονικό διάστημα από 6μηνο και κάτω ώστε να μπορούν να ενταχθούν στο νέο πρόγραμμα.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, στο Πρώτο Στάδιο που διαρκεί όσο και το χρονικό διάστημα που υπολείπεται από τον δικαιούχο μέχρι τη λήξη της διάρκειας τακτικής επιδότησης. Το διάστημα αυτό πρέπει να είναι τουλάχιστον το 50% της αρχικής εγκριθείσας επιδότησης ή της επιδότησης λόγω συνέχισης. Για τους δικαιούχους επιδόματος μακροχρόνιων ανέργων, πρέπει να υπολείπεται τουλάχιστον 2 μήνες επιδότηση. Σε αυτή την πρώτη φάση το ποσό της επιχορήγησης ισούται με το επίδομα ανεργίας που εισπράττει ο δικαιούχος.

Για τους δικαιούχους τακτικής επιδότησης θα είναι 360 – 460 ευρώ ανάλογα με την οικογενειακή κατάσταση του ανέργου. Για τους επιχορηγούμενους δικαιούχους λόγω μακροχρόνιας ανεργίας, ως ποσό επιχορήγησης ορίζεται το επίδομα μακροχρονίων ανέργων και επιπλέον ημερήσιο ποσό επιχορήγησης οκτώ ευρώ. Δηλαδή θα δίνεται το επίδομα των 200 ευρώ για την μακροχρόνια ανεργία και άλλα 200 ευρώ, σύνολο 400 ευρώ το μήνα.

Το β’ στάδιο αφορά στο υπολειπόμενο χρονικό διάστημα μέχρι τη συμπλήρωση 12 μηνών για αμιγή απασχόληση. Ως ποσό επιχορήγησης για το β’ στάδιο του προγράμματος ορίζεται το ποσό των 360 ευρώ για κάθε μήνα πλήρους απασχόλησης και μέχρι 25 ημερομίσθια το μήνα, για τους επιχορηγούμενους.


σχετικα αρθρα