current views are: 18

24 Μαρτίου 2017
Δημοσίευση13:22

Η συνεισφορά της Εκκλησίας για τους αναξιοπαθούντες – 1,5 εκατ. μερίδες φαγητού και κοινωνικά παντοπωλεία

Ιδιαίτερα σημαντικό ,την ώρα που βαθαίνει η κρίση επηρεάζοντας ολοένα και περισσότερα κοινωνικά στρώματα , είναι το φιλανθρωπικό έργο προσφοράς της Εκκλησίας της Ελλάδος

Δημοσίευση 13:22’

Ιδιαίτερα σημαντικό ,την ώρα που βαθαίνει η κρίση επηρεάζοντας ολοένα και περισσότερα κοινωνικά στρώματα , είναι το φιλανθρωπικό έργο προσφοράς της Εκκλησίας της Ελλάδος

Ιδιαίτερα σημαντικό ,την ώρα που βαθαίνει η κρίση επηρεάζοντας ολοένα και περισσότερα κοινωνικά στρώματα , είναι το φιλανθρωπικό έργο προσφοράς της Εκκλησίας της Ελλάδος βοηθώντας στο μέτρο του δυνατού στην αποκατάσταση των καταστρεπτικών συνεπειών που προκάλεσε και προκαλεί  η οικονομική κρίση σε εκατομμύρια συμπολίτες μας αλλά και αλλοδαπούς.

Τα στοιχεία από μόνα τους είναι δηλωτικά του έργου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών αλλά και πολλών Μητροπόλεων στην κοινωνική στήριξη και βοήθεια οικογενειών που βρίσκονται κάτω από τα όρια της φτώχειας, πολύτεκνων οικογενειών, μονογονεϊκών οικογενειών κλπ  προκειμένου αυτές να μην οδηγηθούν στον κοινωνικό αποκλεισμό και την απομόνωση.

Καθημερινά από την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών διοργανώνονται 280 συσσίτια και μοιράζονται 1,5 εκ. μερίδες φαγητού σε 500.000 συνανθρώπους μας. Την ίδια ώρα λειτουργούν 150 κοινωνικά παντοπωλεία για παροχή πρώτων ειδών σε οικονομικά ανήμπορους  μέσω των οποίων εξυπηρετούνται περίπου 80.000 άτομα.

Παράλληλα η Αρχιεπισκοπή ,μέσω των Μητροπόλεων της, χορηγεί ετησίως 1.303 επιδόματα – υποτροφίες σε παιδιά φτωχών οικογενειών που σπουδάζουν, βοηθάει στο σπίτι 3.500 ανήμπορα άτομα κυρίως ηλικιωμένους ,ενώ έχει υπό την εποπτεία της 2.070 μονάδες κοινωνικής φροντίδας, ορφανοτροφεία  και γηροκομεία.

Μόνο το 2015 η Εκκλησία της Ελλάδος δαπάνησε 130 εκατ. ευρώ για το φιλανθρωπικό της έργο στο οποίο συνεπικουρούν ,είτε επωνύμως είτε ανωνύμως, επιχειρήσεις αλλά και Μονές του Αγίου όρους όπως η Ιερά Μονή του Βατοπεδίου.

Η τελευταία  προσέφερε μέχρι τώρα περίπου 2 εκατ. ευρώ από δωρεές και χορηγίες για τα συσσίτια της Αρχιεπισκοπής Αθηνών αλλά ενίσχυσε οικονομικά άλλες  20 Μητροπόλεις ,ενώ καθόλου ασήμαντη δεν είναι και η συνεισφορά της για την ενίσχυση σχολείων, δωρεές ασθενοφόρων σε νοσοκομεία και Ιδρύματα κλπ.

Στο φιλανθρωπικό έργο της Εκκλησίας δίνουν επίσης το παρών η Αρχιεπισκοπή Κρήτης και Ιερές Μητροπόλεις όπως της Κορίνθου (δόθηκαν υποτροφίες σε 116 φοιτητές Πανεπιστημίων),της Δημητριάδος (μέσω εράνου αγάπης δόθηκαν 82.500 ευρώ σε αναξιοπαθούντες της περιοχής),της Μεσογαίας και Λαυρεωτικής, της Πατρών, Ζακύνθου, της Δωδώνης, του Πειραιώς, της Θεσσαλονίκης ,της Κισσάμου κλπ…


σχετικα αρθρα