current views are: 8

24 Μαρτίου 2017
Δημοσίευση12:25

Ανατροπή στο έγκλημα του Μοσχάτου: Ο παραολυμπιονίκης ομολόγησε ότι είναι δικό του το όπλο

Το τελευταίο τηλεφώνημα του θύματος λίγο πριν ξεψυχήσει

Δημοσίευση 12:25’

Το τελευταίο τηλεφώνημα του θύματος λίγο πριν ξεψυχήσει

Συνεχείς είναι οι ανατροπές σχετικά με το άγριο έγκλημα στο πρακτορείο ΟΠΑΠ στο Μοσχάτο, όπου ο παραολυμπιονίκης Βασίλης Τσαγκάρης πυροβόλησε και σκότωσε τον σύζυγο της ερωμένης του και ιδιοκτήτη ξενοδοχείου, Μάριο Λουκόπουλο.  Σύμφωνα με νεότερα στοιχεία, ο παραολυμπιονίκης παραδέχτηκε ότι είναι ο κάτοχος του όπλου όπου διαπράχθηκε το έγκλημα το βράδυ της Πέμπτης, παρά την αρχική του στάση ότι το πιστόλι δεν άνηκε στον ίδιο.

Σοκάρουν τα τελευταία λόγια του θύματος και οι πρώτες λέξεις του δράστη, αμέσως μετά τη δολοφονία.

Όλα έγιναν αργά το βράδυ της Πέμπτης στο μαγαζί του 39χρονου παραολυμπιονίκη και όπως φαίνεται αιτία ήταν… τα μάτια μιας γυναίκας. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, ο 47χρονος Μάριος Λουκόπουλος πήγε στο πρακτορείο ΟΠΑΠ με ένα όπλο στο χέρι για να ζητήσει εξηγήσεις από τον παραολυμπιονίκη της κολύμβησης, με αποτέλεσμα να ξεσπάσει καβγάς.

Πάνω στον έντονο διαπληκτισμό  το όπλο του εκπυρσοκρότησε μια φορά, όμως ο δράστης κατάφερε να τον αφοπλίσει και πάνω στην συμπλοκή τον πυροβόλησε. Στο σημείο βρέθηκαν 4 κάλυκες. 

Λίγο πριν ξεψυχήσει μέσα στο πρακτορείο ΟΠΑΠ, ο 47χρονος τηλεφώνησε στην αστυνομία και είπε «έχω δεχθεί επίθεση. Με τραυμάτισαν. Είμαι σε πρακτορείο ΟΠΑΠ στη Μακρυγιάννη». Η αστυνομία έσπευσε στο σημείο, ωστόσο ήταν ήδη αργά, καθώς ο Μάριος Λουκόπουλος είχε ήδη αφήσει την τελευταία του πνοή.

Από την πλευρά του, ο δράστης μετά το συμβάν κλείδωσε την επιχείρηση, αφήνοντάς πίσω του αιμόφυρτο τον 47χρονο, και πήγε αμέσως στο σπίτι, όπου είπε στη μητέρα του «Μάνα, έφαγα τον Λουκόπουλο».

Στη συνέχεια, οι αστυνομικοί πήγαν στο σπίτι του παραολυμπιονίκη, ο οποίος ομολόγησε την πράξη του, αποδίδοντάς την σε προσωπικές διαφορές. 

Ιδιοκτήτης ξενοδοχείου το θύμα

Το θύμα, Μάριος Λουκόπουλος, ηλικίας 47 ετών, ήταν διευθυντής ξενοδοχείου στο Νέο Φάληρο.Παράλληλα, ασχολούταν αρκετά με τα όπλα, ενώ ήταν Γενικός Γραμματέας του Αθλητικού Σκοπευτικού Συλλόγου, «Βεληνεκές». Μάλιστα έχει αναρτήσει αρκετές φωτογραφίες με όπλα. 

Εν τω μεταξύ, στις 5 Αυγούστου 2016 είχαν ανακληθεί οι άδειες νόμιμης κατοχής τριών πιστολιών και δύο τουφεκίων, λόγω επίθεσης και απειλών που είχε εξαπολύσει εναντίον της πρώην συζύγου του.

Ποιος είναι ο παραολυμπιονίκης Βασίλης Τσαγκάρης

Ο 39χρονος παραολυμπιονίκης Βασίλης Τσαγκάρης, βρισκεται υστερα από αυτοκινητικό ατύχημα το 2002, με παραπληγία, σε αναπηρικό αμαξίδιο. 

Το αυτοκίνητο το οποίο οδηγούσε, ενώ επέστρεφε από προπόνηση που έκανε στη θάλασσα εξετράπη της πορείας του, ανετράπη σε γέφυρα, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί βαρύτατα.

Το 2004 αρχίζει την ενασχόλησή του με την κολύμβηση στον «Ηρόδικο» Μοσχάτου, και στη συνέχεια κατακτά παγκόσμιες διακρίσεις και κατατάσσεται 6ος στους πΟΑ του Πεκίνο και του Λονδίνου ενώ κατακτά την τριτη θεση στην παγκόσμια κατάταξη (2012) της κατηγορίας του  (SB3- 50m  πρόσθιο).

Ο παραολυμπιονίκης μάλιστα το 2010 είχε κατέλθει ως υποψήφιος στο συνδυασμό »Πειραιάς Πολιτών Καθαρή συμφωνία».


σχετικα αρθρα