current views are: 9

26 Μαρτίου 2017
Δημοσίευση08:56

«Πλημμύρισαν» οι εφορίες από τα εξώδικα Σώρρα – Υποψήφιος βουλευτής μέσα στην λίστα

Ακόμα και καταζητούμενος ο Αρτέμης Σώρρας “προβληματίζει”, ακόμα και  τις φορολογικές αρχές όλης της χώρας αφού οι οπαδοί του έχουν αποστείλει χιλιάδες εξώδικα στις εφορίες.

Δημοσίευση 08:56’

Ακόμα και καταζητούμενος ο Αρτέμης Σώρρας “προβληματίζει”, ακόμα και  τις φορολογικές αρχές όλης της χώρας αφού οι οπαδοί του έχουν αποστείλει χιλιάδες εξώδικα στις εφορίες.

Ακόμα και καταζητούμενος ο Αρτέμης Σώρρας “προβληματίζει”, ακόμα και  τις φορολογικές αρχές όλης της χώρας αφού οι οπαδοί του έχουν αποστείλει χιλιάδες εξώδικα στις εφορίες.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας  “Καθημερινή της Κυριακής” έχουν σταλεί μέχρι σήμερα περισσότερα από 5.500 εξώδικα στις ΔΟΥ όλης της επικράτειας από μέλη και οπαδούς της “Ελλήνων Συνέλευσις” ζητώντας την άμεση διαγραφή των χρεών. Ζητάνε δηλαδή να πληρωθούν τα δικά τους χρέη μέσω των ομολόγων ύψους 600 δισεκατομμυρίων ευρώ που ισχυρίζονταν πως είχε στην κατοχή του ο καταζητούμενος αρχηγός της “Ελλήνων Συνέλευσις”. 

Το ύψος των χρεών των οπαδών του προς το Ελληνικό Δημόσιο ανέρχεται σε 175.000.000 ευρώ! Κάποιοι από τους οφειλέτες μάλιστα ανήκουν στην κατηγορία των μεγαλοφειλετών του δημοσίου αφού έχουν συσσωρεύσει χρέη που αγγίζουν τα πέντε εκατομμύρια ευρώ. Υπάρχουν βέβαια και πολλοί οφειλέτες που έχουν πολύ μικρά χρέη με χαρακτηριστικό παράδειγμα ενός κατοίκου νησιού του Ανατολικού Αιγαίου που φέρεται να οφείλει μόλις 252 ευρώ. 

Μεταξύ εκείνων που έστειλαν σε ΔΟΥ το εξώδικο της οργάνωσης “Ελλήνων Συνέλευσις” εντοπίστηκαν: χονδρέμπορος κατεψυγμένων τροφίμων, εισαγωγέας ειδών υγιεινής, διανομέας πετρελαίου, ιδιοκτήτης τεχνικής εταιρίας, ιδιοκτήτης εταιρίας οπτικών ειδών, έμπορος οικοδομικών υλικών και ιδιοκτήτης σχολής χορού.

Εξώδικο έστειλε και πρώην υποψήφιος βουλευτής μικρού κόμματος, που συμμετείχε στις εκλογές του 2012 αλλά δεν εξελέγη, αφού δεν συγκέντρωσε τότε πάνω από 150 ψήφους. Μέχρι και σήμερα υποστηρίζει την επιλογή του, δηλώνει “αυτόχθων κυρίαρχος” και προσθέτει ότι “οι έφοροι παραβιάζουν τα καθήκοντα τους.

Το παράδειγμα της “Ελλήνων Συνέλευσις”, φαίνεται ότι το ακολουθούν και άλλες “οργανώσεις”. Σύμφωνα με την “Καθημερινή”, υποστηρικτές μιας άλλης οργάνωσης (η οποία δεν κατονομάζεται), απέστειλαν 950 εξώδικα σε εφορίες για τα τέλη κυκλοφορίας. Οι συμβουλές που δίνει η συγκεκριμένη οργάνωση στους πολίτες είναι να πληρώσουν συμβολικά ένα ευρώ και στη συνέχεια να στείλουν εξώδικο 16 σελίδων στη ΔΟΥ της περιοχής τους αρνούμενοι να καταβάλουν οποιαδήποτε άλλη οφειλή. Προτού εφοδιάσουν τα μέλη τους με τα απαραίτητα έγγραφα, ζητούν ετήσια συνδρομή 50 ευρώ. Παρόμοια διαδικασία ακολουθούν και για “κόκκινα” δάνεια, ή οφειλές σε ασφαλιστικά ταμεία, παροτρύνοντας τα μέλη τους να προχωρήσουν σε παύση πληρωμών.

Πάντως, στην περίπτωση Α. Σώρρα, μετά την καταδίκη του επικεφαλής της “Ελλήνων Συνέλευσις”, κάποιοι πολίτες ανακάλεσαν τα εξώδικα τους, πιθανώς γιατί διαπίστωσαν την πλάνη τους.            


σχετικα αρθρα