current views are: 3

27 Μαρτίου 2017
Δημοσίευση09:31

Έρχονται οι ομάδες ταχείας επέμβασης πυροσβεστών

Έρχονται οι ομάδες άμεσης επέμβασης Πυροσβεστικού Σώματος. Πρόκειται για μικρά ευέλικτα σχήματα ειδικά εκπαιδευμένων πυροσβεστών

Δημοσίευση 09:31’

Έρχονται οι ομάδες άμεσης επέμβασης Πυροσβεστικού Σώματος. Πρόκειται για μικρά ευέλικτα σχήματα ειδικά εκπαιδευμένων πυροσβεστών

Έρχονται οι ομάδες άμεσης επέμβασης Πυροσβεστικού Σώματος. Πρόκειται για μικρά ευέλικτα σχήματα ειδικά εκπαιδευμένων πυροσβεστών που θα υπάρχουν σε διοικήσεις Νομών σε όλη τη χώρα και θα επιχειρούν σε περίπτωση φυσικών καταστροφών, σε διασώσεις ατόμων που έχουν εγκλωβιστεί σε ορεινούς όγκους κ.α. μέχρι να φτάσει στο σημείο κλιμάκιο από την πλησιέστερη υπηρεσία της ΕΜΑΚ (Ειδική Μονάδα Αντιμετώπισης Καταστροφών) του Σώματος.

Αυτή τη στιγμή λειτουργούν οκτώ ΕΜΑΚ που βρίσκονται σε Ελευσίνα, Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο Κρήτης, Κομοτηνή, Ιωάννινα, Πάτρα, Λαμία και Λάρισα.

Σύμφωνα με πληροφορίες η τελική απόφαση για τις υπηρεσίες που θα συσταθούν αυτές οι ολιγομελείς ομάδες δεν έχει ληφθεί ακόμα και εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τον αριθμό του προσωπικού που υπηρετεί ήδη σε αυτές. Οι πυροσβέστες που θα τις στελεχώσουν θα περάσουν από ένα πρόγραμμα εκπαίδευσης. Επίσης, όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, μέχρι στιγμής δεν έχει αποφασιστεί το χρονοδιάγραμμα εκπαίδευσης και σύστασης των ομάδων αυτών.

Τις νέες δομές προανήγγειλε σε συνέντευξη του στην «Ελευθερία» Καλαμάτας ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Βασίλειος Καπέλιος ο οποίος τόνισε ότι σε εξέλιξη είναι επίσης ένα μεγάλο πρόγραμμα εκπαίδευσης: «Εκπαιδεύονται οι πάντες, η ΕΜΑΚ, το προσωπικό των υπηρεσιών, των αεροδρομίων… Θα έχουμε πολύ γρήγορα αποτελέσματα, ενώ δρομολογούμε και νέες δομές, όπως κάποιους μικρούς πυρήνες σχετικά με έκτακτες περιπτώσεις ειδικών δυνάμεων, που πρέπει να επεμβαίνουν σε ειδικά συμβάντα σε περιοχές όπου δεν υπάρχουν ΕΜΑΚ. Επίσης σκοπεύουμε να οργανώσουμε ομάδες για τη συντήρηση του εξοπλισμού».

 


σχετικα αρθρα