current views are: 9

28 Μαρτίου 2017
Δημοσίευση07:11

Ασύλληπτη η τραγωδία με τα τέσσερα νεκρά παιδιά στον Εύοσμο – Συγκλονίζουν οι εικόνες από το σημείο του τροχαίου

Ενός λεπτού σιγή τήρησαν στη Βουλή για το απίστευτο δυστύχημα

Δημοσίευση 07:11’

Ενός λεπτού σιγή τήρησαν στη Βουλή για το απίστευτο δυστύχημα

Δεν το χωρά ο νους αυτό που έγινε λίγο μετά τις 3.30 τα ξημερώματα της Τρίτης στον Εύοσμο της Θεσσαλονίκης, όταν 17χρονος οδηγός έχασε τον έλεγχο της πορείας του στη συμβολή δύο οδών στην περιοχή, προσκρούοντας σε τσιμεντένιο τοίχο και στη συνέχεια σε περίφραξη, οδηγώντας στον θάνατο τόσο τον εαυτό του, όσο και άλλους 3 επιβαίνοντες, 17,17 και 19 ετών.

Ο πέμπτος της παρέας, ένα ακόμα 17χρονο αγόρι νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση.

Το τραγικό συμβάν έλαβε χώρα λίγο μετά τις 3.30 τα ξημερώματα λίγο πέρα από την περιφερειακή οδό της Θεσσαλονίκης. 

Αμέσως σήμανε συναγερμός στις Αρχές και στο σημείο κλήθηκαν πυροσβεστικά οχήματα, ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ και περιπολικά της Τροχαίας.

Από τα συντρίμμια του μοιραίου αυτοκινήτου ανασύρθηκαν νεκρά τέσσερα άτομα, ενώ ένα πέμπτο απεγκλωβίστηκε και μεταφέρθηκε στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης, νοσηλευόμενο στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. 

Στο σημείο έσπευσαν από την πρώτη στιγμή ΕΚΑΒ και αστυνομία, ενώ ερευνώνται οι συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε το δυστύχημα.

Η επίσημη ανακοίνωση της αστυνομίας:

Πρώτες πρωινές ώρες σήμερα (28-03-2017), στην περιοχή του Ευόσμου, Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε 17χρονος ημεδαπός, εξετράπη της πορείας του, προσκρούοντας  αρχικά σε τσιμεντένιο κράσπεδο και στη συνέχεια σε τσιμεντένιο τοίχο περίφραξης, με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό του ανωτέρω οδηγού και τριών (3) συνεπιβατών του (ημεδαποί ηλικίας 17,17 και 19 ετών), καθώς και τον σοβαρό τραυματισμό έτερου επιβάτη του οχήματος (17χρονος ημεδαπός).

Προανάκριση διενεργείται από το Α’ Τμήμα Τροχαίας Θεσσαλονίκης. 

Ενός λεπτού σιγή στη Βουλή για τα παιδιά που χάθηκαν…

Την ίδια στιγμή, ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των τεσσάρων παιδιών που έχασαν τη ζωή τους στο τροχαίο δυστύχημα στο Εύοσμο και σε ένδειξη συμπαράστασης προς τις οικογένειές τους, κράτησε η Ολομέλεια της Βουλής.

Με αφορμή το τραγικό περιστατικό, ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Γαβρόγλου ανέφερε ότι ήδη στα σχολεία, στο πλαίσιο της ευέλικτης ζώνης, υπάρχει το μάθημα της οδικής αγωγής, ενώ το υπουργείο ξεκινάει μια πιο συστηματική εκπαίδευση των παιδιών στα σχολεία.

Από την πλευρά του, ο δ’ αντιπρόεδρος του Σώματος, Νικήτας Κακλαμάνης, τόνισε τη ανάγκη, η Μόνιμη Ειδική Επιτροπή Οδικής Ασφάλειας της Βουλής να ασχοληθεί πιο ενεργά με το θέμα της οδικής αγωγής.

Πηγή φωτό-βίντεο: lifeevents.gr

 


σχετικα αρθρα