current views are: 8

30 Μαρτίου 2017
Δημοσίευση18:00

Καρυπίδης: Εάν πουληθεί έστω μια μετοχή της ΔΕΗ σε ιδιώτη παραιτούμαι

«Η θέση μας είναι ξεκάθαρη, η εντολή που έχουμε πάρει από τους πολίτες είναι ξεκάθαρη δεν πουλάμε και δεν πουλιόμαστε

Δημοσίευση 18:00’

«Η θέση μας είναι ξεκάθαρη, η εντολή που έχουμε πάρει από τους πολίτες είναι ξεκάθαρη δεν πουλάμε και δεν πουλιόμαστε

«Η θέση μας είναι ξεκάθαρη, η εντολή που έχουμε πάρει από τους πολίτες είναι ξεκάθαρη δεν πουλάμε και δεν πουλιόμαστε, θα δώσουμε τον αγώνα μας, όχι αγώνα για τον αγώνα αλλά με προτάσεις μαζί με την κοινωνία και τους εργαζόμενους». Αυτό δήλωσε ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, Θόδωρος Καρυπίδης, αμέσως μετά την συνάντηση που είχε με τους εκπροσώπους των συνδικάτων της ΔΕΗ και της ΓΕΝΟΠ, όπου τους ενημέρωσε για το περιεχόμενο των συζητήσεων με τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας σχετικά με το αίτημα των δανειστών για πώληση λιγνιτικών και υδροηλεκτρικών μονάδων της ΔΕΗ.

Ο Θόδωρος Καρυπίδης ανέφερε ότι τα παραπάνω θα είναι και η επίσημη θέση της Περιφέρειας, που θα κατατεθεί κατά τη διάρκεια του περιφερειακού συμβουλίου που θα συνεδριάσει παρουσία ταυ υπουργού, ενώ συμφωνήθηκε με όλους τους φορείς πριν από το συλλαλητήριο που έχει προκηρύξει η ΓΕΝΟΠ για τις 7 Απρίλιου στην Πτολεμαΐδα, να πραγματοποιηθεί ευρεία συνάντηση υπό τον Γιώργο Σταθάκη, παρουσία των βουλευτών του ενεργειακού κέντρου, των εκπροσώπων των εργαζομένων της περιοχής και των συνδικαλιστών της ΓΕΝΟΠ.

Επανέλαβε ότι «η παραίτησή μου ισχύει: εάν πουληθεί μία μετοχή της επιχείρησης ή ένα εργοστάσιο της επιχείρησης και την πάρει ιδιώτης και πέσουν οι υπογραφές, θα παραιτηθώ».

Και δήλωσε ότι μέχρι τότε, «θα παραμείνουμε  με και τους εργαζόμενους για να το αποτρέψουμε. Εμείς στα συμφέροντα δεν θα στρώσουμε χαλιά».

Ο βουλευτής Μίμης Δημητριάδης τόνισε ότι ο υπουργός έρχεται στην περιοχή για να ακούσει τα αιτήματα των φορέων και των εργαζομένων, «να διαμορφώσει μια πιο ισχυρότερη άποψη γι’ αυτά που ούτως η άλλως αγωνίζεται η κυβέρνηση, για το δημόσιο χαρακτήρα και το δημόσιο πλούτο που λέγεται ΔΕΗ».

Ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ, Γιώργος Αδαμίδης, διαπίστωσε ταύτιση απόψεων με αυτές της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας σε ό,τι αφορά την πώληση της ΔΕΗ και τόνισε ότι «εμείς, τα συνδικάτα θα είμαστε εδώ και θα υποδεχθούμε όπως αρμόζει σε έναν κυβερνητικό υπουργό», ενώ προχώρησε στην επισήμανση: «μακριά από εμάς προβοκάτσιες και προβλήματα που θα αφορούν την ομαλή έλευση του υπουργού».

Το δημοτικό συμβούλιο Εορδαίας και το διοικητικό συμβούλιο της περιφερειακής ένωσης δήμων Δυτικής Μακεδονίας συνεδριάζουν την Παρασκευή το μεσημέρι, με αφορμή την παρουσία του Γιώργου Σταθάκη στο περιφερειακό συμβούλιο, προκειμένου να του επιδώσουν τις θέσεις τους για το ενδεχόμενο πώλησης μέρους της ΔΕΗ.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης, την Παρασκευή θα βρίσκεται στην Κοζάνη, όπου θα επισκεφθεί ορυχεία της ΔΕΗ και τις εγκαταστάσεις του εργοταξίου της 5ης μονάδας της Πτολεμαΐδας.

Κατά την επίσκεψή του, θα ενημερωθεί από τους επικεφαλής της ΔΕΗ για την πορεία εξέλιξης του μεγαλύτερου κατασκευαστικού έργου της χώρας, προϋπολογισμού 1,4 δισ. ευρώ. Στη συνέχεια ο υπουργός θα παραβρεθεί στη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου.


σχετικα αρθρα