current views are: 7

31 Μαρτίου 2017
Δημοσίευση09:23

Καλοστημένο το σχέδιο απαγωγής του επιχειρηματία στην Κρήτη – Τα κοινά στοιχεία με την υπόθεση Παναγόπουλου

Μνήμες από την απαγωγή του Περικλή Παναγόπουλου τον Ιανουάριο του 2009, ξυπνά η υπόθεση με τον γνωστό επιχειρηματία στην Κρήτη, όπου οι Αρχές αναζητούν τα τελευταία 24ωρα.

Δημοσίευση 09:23’

Μνήμες από την απαγωγή του Περικλή Παναγόπουλου τον Ιανουάριο του 2009, ξυπνά η υπόθεση με τον γνωστό επιχειρηματία στην Κρήτη, όπου οι Αρχές αναζητούν τα τελευταία 24ωρα.

Μνήμες από την απαγωγή του Περικλή Παναγόπουλου τον Ιανουάριο του 2009 ξυπνά η υπόθεση με τον γνωστό επιχειρηματία στην Κρήτη, όπου οι Αρχές αναζητούν τα τελευταία 24ωρα. Μάλιστα όπως έγραψε νωρίτερα το newpost.gr, οι απαγωγείς του φέρονται να έχουν επικοινωνήσει ήδη με την οικογένεια και να έχουν ζητήσει άγνωστο ποσό ως λύτρα.

Αστυνομικές πηγές κάνουν λόγο για καλοστημένο σχέδιο απαγωγής, όπως ακριβώς ήταν και στην περίπτωση του εφοπλιστή Παναγόπουλου. Οι ώρες θεωρούνται ιδιαίτερα κρίσιμες. Ειδική ομάδα της ΕΛΑΣ από την Αθήνα βρίσκεται  ήδη στο Ηράκλειο, προκειμένου να αναλάβει  τη διαπραγμάτευση με τους απαγωγείς. Η αστυνομία τηρεί σιγή ιχθύος γύρω από την υπόθεση και δεν έχει προχωρήσει σε καμία επίσημη ανακοίνωση.

Καλοστημένο σχέδιο – Κοινά στοιχεία με την απαγωγή Παναγόπουλου

Όπως εκτιμάται από τις αστυνομικές αρχές, στην απαγωγή συμμετείχαν τουλάχιστον τρία άτομα, που είχαν «σκανάρει» πολύ καλά τις κινήσεις του επιχειρηματία, ενώ ήταν και ιδιαιτέρως μελετημένοι. Παράλληλα, είναι ψύχραιμοι όσον αφορά την επικοινωνία τους με τους αστυνομικούς.

Η υπόθεση θυμίζει, έντονα την απαγωγή του Περικλή Παναγόπουλου, τον Ιανουάριο του 2009, στον τρόπο που εκτελέστηκε αλλά και στον σχεδιασμό. Όπως είχε πει ο εφοπλιστής τότε σε κατάθεσή του: «Παρουσιάστηκαν τρεις ένοπλοι, μαυροφορεμένοι από πάνω μέχρι κάτω, με κουκούλες και υποχρέωσαν εμένα και τον οδηγό μου να βγούμε από το αυτοκίνητο, σπάζοντας το τζάμι. Εκείνη τη στιγμή δεν κατάλαβα τι έγινε ακριβώς, έγιναν όλα με αστραπιαία ταχύτητα», είχε αναφέρει ο κ. Παναγόπουλος που σημείωσε πως ήταν αρκετά καλά οργανωμένη η επιχείρηση της απαγωγής: «Ήταν μεθοδικοί και ότι έκαναν, μπορώ να πω ότι το έκαναν με απόλυτο συντονισμό».

Στην περίπτωση του επιχειρηματία στην Κρήτη , οι δράστες λειτούργησαν με ανάλογο τρόπο. Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, όπως δημοσιεύει η ιστοσελίδα cretapost.gr, το επικρατέστερο σενάριο για την απαγωγή του επιχειρηματία φαίνεται να είναι αυτό της ενέδρας που του έστησαν άγνωστοι δράστες όταν επέστρεφε από την εργασία του στο σπίτι στην περιοχή του Καλεσσών του Δήμου Μαλεβιζίου.

Ο 50χρονος κινούνταν με το αυτοκίνητό του στο οδικό δίκτυο ανάμεσα στα Άνω και τα Κάτω Καλέσσα, όταν πιθανότατα οι άγνωστοι δράστες που του είχαν στήσει καρτέρι του έκλεισαν τον δρόμο και αφού τον εμβόλισαν πέφτοντας πάνω στο όχημά του, τον υποχρέωσαν να βγει έξω από αυτό, αρπάζοντάς τον. 

πηγή φωτο: cretapost.gr


σχετικα αρθρα