Για περισσότερο από τρεις ώρες «κοκκίνισε» το κέντρο της Λαμίας χθες από την πορεία και τη συγκέντρωση των μελών της ΚΝΕ , που μετέχουν στο 20 Αντιιμπεριαλιστικό διήμερο , που διοργανώνει, στα Καμένα Βούρλα .
Εκατοντάδες μέλη μεταφέρθηκαν με λεωφορεία στην είσοδο της Λαμίας , όπου σε χώρο κοντά στο νεκροταφείο , έγινε η αποκάλυψη τιμητικής πλάκας για τα στελέχη του Κ.Κ.Ε. που έχασαν τη ζωή τους στον εμφύλιο , από το 1945 στο 1949 και στη συνέχεια με πορεία έφτασαν στο κέντρο της Λαμίας , όπου σε συγκέντρωση , μίλησε το μέλος του ΠΓ της ΚΕ του Κ.Κ.Ε. κ. Δημήτρης Κουτσούμπας.

Ο κ. Κουτσούμπας , στην ομιλία του , έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο ρόλο της νεολαίας για να διαμορφωθούν συνθήκες διαφορετικές από τις σημερινές , τονίζοντας ότι σε όλους τους χώρους δουλειάς και μόρφωσης είναι παρούσα πλέον η «δικτατορία των πολυεθνικών αλλά με άλλη μορφή». Το «μέτωπο πάλης εργατών, αγροτών, σπουδαστών έναντι στη δικτατορία των πολυεθνικών» είπε « είναι η μοναδική ελπίδα».

Αναδερόμενος για τις συνθήκες που διαμορφώνονται λόγω της κρίσης τόνισε την ανάγκη «ο λαός να αντιδράσει με συγκεκριμένη στόχευση με σχέδιο και οργανωμένα»
TAGS