Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε τις πρώτες πρωϊνές ώρες η μεγάλης έκτασης πυρκαγιά που είχε ξεσπάσει στην περιοχή Αγιος της Βόρειας Εύβοιας, μεταξύ Αιδηψού και Ιστιαίας, χωρίς να απειλεί κατοικημένες περιοχές. Στη μάχη με τις φλόγες ρίχτηκαν 80 πυροσβέστες με 27 οχήματα, τέσσερα πεζοπόρα τμήματα, 11 αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα.

Το έργο της κατάσβεσης δυσχεραίνουν οι ισχυροί άνεμοι, εντάσεως 7 και τοπικά 8 μποφόρ. Σύμφωνα με αξιωματικούς της Πυροσβεστικής τα εναέρια μέσα επιχείρησαν «πάνω στα όριά τους» διότι δεν μπορούν να κάνουν ρίψεις εάν οι άνεμοι ξεπερνούν σε ένταση τα 8 μποφόρ. Οι ίδιοι αξιωματικοί επίσης υπενθύμισαν, ότι μετά τη δύση του ηλίου τα εναέρια μέσα δεν μπορουν να επιχειρήσουν και σε περίπτωση που κριθεί αναγκαίο, θα ζητηθεί ενίσχυση των επίγειων δυνάμεων. 

Νωρίτερα είχε τεθεί υπό έλεγχο η δασική πυρκαγιά, με δύο εστίες, που είχε ξεσπάσει στη θέση Μπαλντάς στην Κερατέα Αττικής. Εκεί είχαν σπεύσει επί τόπου 36 πυροσβέστες με 12 οχήματα, δύο αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

Προς στιγμήν η φωτιά έφτασε κοντά σε σπίτια που βρίσκονται σε αραιοκατοικημένη περιοχή, χωρίς όμως να τα απειλήσει άμεσα.

Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής κατάφεραν να ανακόψουν την πυρκαγιά και η εικόνα στην περιοχή είναι ήδη καλύτερη. Λόγω αυτού του γεγονότος, τα εναέρια μέσα αποδεσμεύτηκαν.

Απο τις φλόγες κάηκαν περίπου 40 στρέμματα δασικής έκτασης.

Οι αξιωματικοί της διεύθυνσης αντιμετώπισης εγκλημάτων εμπρησμού του Πυροσβεστικού Σώματος εξετάζουν το ενδεχόμενο εμπρησμού, καθώς όπως έγινε γνωστό από αρμόδιους αξιωματικούς, η φωτιά εκδηλώθηκε ταυτόχρονα σε διαφορετικές εστίες σε απόσταση περίπου 200 μέτρων η μία απο την άλλη.

Σημειώνεται ότι η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έχει προειδοποιήσει για πολύ υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς, την Κυριακή και τη Δευτέρα, στις περιοχές της Αττικής και της Εύβοιας.

πηγή: tovima.gr - ΑΠΕ