Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν έξω από το υπουργείο Εργασίας οι συνταξιούχοι αντιδρώντας στις προωθούμενες αλλαγές σε ασφαλιστικό, στις συντάξεων , ενώ νωρίτερα συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Κοτζιά.

Αντιπροσωπεία τους συναντήθηκε με τον υφυπουργό Τάσο Πετρόπουλο, λόγω του ότι η Έφη Αχτσιόγλου βρίσκεται στις Βρυξέλλες.   

Οι συμμετέχοντες στην αντιπροσωπεία εξερχόμενοι της συνάντησης δήλωσαν ότι «συνεχίζουμε στο δρόμο του αγώνα καθώς ετοιμάζονται νέες περικοπές στις συντάξεις μας», ενώ σημείωσαν ότι ο κ. Πετρόπουλος τους είπε πως «διαπραγματευόμαστε τον επανυπολογισμό των συντάξεων και την προσωπική διαφορά», γεγονός που όπως αναφέρουν οδηγεί σε νέες μειώσεις στις συντάξεις.

Ο Δήμος Κουμπούρης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας συνταξιούχων ΙΚΑ, έκανε κάλεσμα για συμμετοχή στο συλλαλητήριο της Παρασκευής 7 Απριλίου που διοργανώνει το ΠΑΜΕ για να διαδηλωθεί ότι οι συνταξιούχοι δεν πρόκειται να δεχθούν «νέο σφαγιασμό στις συντάξεις».

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ Δήμος Κουμπούρης «τα μέτρα που έρχονται να προστεθούν σε αυτά που έχουν ήδη κάνει τη ζωή μας αφόρητη είναι καταστροφικά γιατί θα σαρώσουν ό,τι έχει απομείνει. Οι συντάξεις μας μετατρέπονται ουσιαστικά σε κοινωνικά προνοιακά βοηθήματα».

Οι συνταξιούχοι διεκδικούν, όπως αναφέρουν και σε επιστολή που απέστειλαν στην υπουργό Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου:

α) Την απόδοση στο ακέραιο στις κύριες, επικουρικές συντάξεις, το ΕΚΑΣ, τα μερίσματα 

β) Την επαναφορά των δώρων, 13ης και 14ης σύνταξης 

γ) Τις παροχές στη δημόσια υγεία

δ) Άμεση έκδοση και καταβολή των συντάξεων που εκκρεμούν

ε) Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών φορομπηχτικών νόμων και ανακεφαλαιοποίηση των ασφαλιστικών ταμείων.

Όπως αναφέρουν στις ομιλίες τους οι εκπρόσωποι των συνταξιούχων, δεν πρόκειται να νομιμοποιηθεί στη συνείδησή τους κανένα αντεργατικό αντιλαϊκό μέτρο που έχει ψηφιστεί και ότι για όλα αυτά θα βρίσκονται συνεχώς στο δρόμο του αγώνα.