current views are: 10

5 Απριλίου 2017
Δημοσίευση06:49

O σωρός με τα ρούχα, οι δεκάδες αστυνομικοί και το φιάσκο του Παλαιού Φαλήρου

Κάτω από έναν σωρό ρούχων μέσα σε ντουλάπα βοηθητικού δωματίου στο διαμέρισμα του 8ου ορόφου είχε κρυφτεί επί 14 ώρες ο τέταρτος ληστής από την ομάδα των εισβολέων στο σπίτι.

Δημοσίευση 06:49’

Κάτω από έναν σωρό ρούχων μέσα σε ντουλάπα βοηθητικού δωματίου στο διαμέρισμα του 8ου ορόφου είχε κρυφτεί επί 14 ώρες ο τέταρτος ληστής από την ομάδα των εισβολέων στο σπίτι.

Κάτω από έναν σωρό ρούχων μέσα σε ντουλάπα βοηθητικού δωματίου στο διαμέρισμα του 8ου ορόφου είχε κρυφτεί επί 14 ώρες ο τέταρτος ληστής από την ομάδα των εισβολέων στο σπίτι. Δεκάδες αστυνομικοί πέρασαν από το διαμέρισμα, αλλά κανείς δεν έλεγξε την ντουλάπα.

Η ασυνεννοησία και η προχειρότητα μεταξύ των υπηρεσιών θα μπορούσε να χαρακτηριστεί εγκληματική, αλλά ευτυχώς ο φόβος του ληστή δεν του επέτρεψε να λειτουργήσει με διαφορετικό τρόπο παρά μόνο τον οδήγησε να κρυφτεί.

Αστυνομικοί της ΔΙΑΣ, των ΕΚΑΜ, της ασφάλειας, της Άμεσης Δράσης, της ΟΠΚΕ και της διεύθυνσης εγκληματολογικών ερευνών, μπήκαν στο χώρο που ήταν η ντουλάπα με το ληστή αλλά κανείς δεν έλεγξε το σημείο! Όπως ανέφεραν αστυνομικοί, οι προηγούμενοι που είχαν μπει στο χώρο τους έλεγαν πως είναι “καθαρός”! Το ίδιο είπαν και στους ενοίκους της πολυκατοικίας για να τους καθησυχάσουν, ενώ αστυνομικοί διαβεβαίωναν τους ενοίκους του σπιτιού πως ο δράστης έχει φύγει, μέχρι που τον είδαν μπροστά τους φάντη- μπαστούνι να τους απειλεί με πιστόλι.

Πολλοί αστυνομικοί- Κανένας αξιωματικός

Η ΕΛ.ΑΣ επέδειξε ένα απίστευτο ερασιτεχνισμό κατά την διάρκειες της επιχείρησης. Παρά την άμεση κινητοποίηση των ανδρών, στο σημείο δεν υπήρχε κάποιος ανώτατος αξιωματικός να αναλάβει την διαχείριση της υπόθεσης με αποτέλεσμα να γίνουν λάθη που κάτω από άλλες συνθήκες θα στοίχιζαν ανθρώπινες ζωές. Υψηλόβαθμος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ με εμπειρία στη διαχείριση δύσκολων υποθέσεων, μιλώντας στο Newpost επεσήμανε πως “Κανονικά στην υπόθεση ελέγχου των δωματίων του σπιτιού θα έπρεπε να βρίσκονται 3 αστυνομικοί και ο ιδιοκτήτης του σπιτιού. Να ελέγχεται ένα ένα τα δωμάτια και αν αποστειρώνονται, είναι υπόθεση μισής ώρας“.

Πώς κρύφτηκε ο ληστής

Ο δράστης κατά την διάρκεια της επιχείρησης εκμεταλλεύτηκε την σύγχυση που προκλήθηκε καθώς και το γεγονός πως οι “σύντροφοί” του προσπάθησαν να διαφύγουν από τα μπαλκόνια. Εκείνος βρήκε χρόνο και κατάφερε να “χωθεί” μέσα σε ένα μικρό χώρο “σαν παπουτσοθήκη, πέταξε πολλά ρούχα πάνω του και ουσιαστικά για όσες εξελίσσονταν οι έρευνες προσπαθούσε να μην αναπνέει“, είπε αστυνομικός στο Newpost.

Η άτυπη έρευνα για τον καταμερισμό ευθυνών είναι σε εξέλιξη, αλλά το μόνο σίγουρο είναι πως οι πραγματικά υπεύθυνοι του…κάζου δεν θα τιμωρηθούν, αλλά με την  πρώτη επιτυχία του σώματος, θα προστρέξουν να καπηλευτούν τις ενέργειες των μάχιμων αστυνομικών προς ίδιον όφελος.


σχετικα αρθρα