current views are: 8

5 Απριλίου 2017
Δημοσίευση09:10

Εξελίξεις στην ΕΛ.ΑΣ για το φιάσκο στο Παλαιό Φάληρο

Ένα πρωτοφανές αλαλούμ μεταξύ υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ. (Ομάδες Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας, Άμεση Δράση, Ασφάλεια) εκτυλίχθηκε προχθές το πρωί στο Παλαιό Φάληρο

Δημοσίευση 09:10’

Ένα πρωτοφανές αλαλούμ μεταξύ υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ. (Ομάδες Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας, Άμεση Δράση, Ασφάλεια) εκτυλίχθηκε προχθές το πρωί στο Παλαιό Φάληρο

Ένα πρωτοφανές αλαλούμ μεταξύ υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ. (Ομάδες Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας, Άμεση Δράση, Ασφάλεια) εκτυλίχθηκε προχθές το πρωί στο Παλαιό Φάληρο και αυτό ευνόησε αλλά και εκμεταλλεύτηκε κατάλληλα ο 4ος των δραστών της ένοπλης ληστείας με θύμα μια 66χρονη.

Λόγω συναδελφικής «εμπιστοσύνης» όσοι ήρθαν μεταγενέστερα θεώρησαν ότι οι συνάδελφοι τους που είχαν φτάσει νωρίτερα στο σημείο είχαν προβεί στις απαραίτητες ενέργειες ως προς τις έρευνες. Το αποτέλεσμα ήταν ένα φιάσκο που είναι βασικό θέμα συζήτησης όχι επειδή κατάφερε να διαφύγει ο δράστης (ο οποίος ακόμη αναζητείται) αλλά ο τρόπος με τον οποίο έγινε η «απόδραση» του.

Πληροφορίες αναφέρουν πως ενδεχομένως και εντός της ημέρας να υπάρξουν εξελίξεις και να αποδοθούν ευθύνες σε συγκεκριμένα πρόσωπα. Tην διερεύνηση της υπόθεσης έχει γνωστοποιήσει από χθες η ΕΛ.ΑΣ. με σχετική ανακοίνωση: «Σχετικά με τη χθεσινή ληστεία στην περιοχή του Παλαιού Φαλήρου και τη σύλληψη δυο από τους δράστες, από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας αξιολογείται η επιχειρησιακή διαλειτουργικότητα των εμπλεκομένων Υπηρεσιών.» 

Όπως σημείωναν στο Newpost αξιωματικοί της ΕΛΑΣ «εάν προκύψουν ευθύνες, φυσικά και θα αποδοθούν. Αυτό που εξετάζουμε είναι η έλλειψη συντονισμού καθώς υπήρξε εμπλοκή πολλών υπηρεσιών και αξιολογούμε το τι συνέβη. Το περιστατικό της διαφυγής του 4ου ληστή ακύρωσε μια σημαντική επιτυχία κατά τα άλλα καθώς εξαρθρώθηκε μια σπείρα επικίνδυνων κακοποιών. Στόχος μας είναι να μην επαναληφθεί κάτι ανάλογο στο μέλλον.»

Όταν ο γιος της γυναίκας είδε από την κάμερα ασφαλείας τις κινήσεις των τεσσάρων κακοποιών ειδοποίησε αμέσως την Άμεση Δράση. Τη στιγμή εκείνη έφτασαν τα πρώτα περιπολικά και οι μοτοσικλετιστές της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Και από εκείνη τη στιγμή ξεκινά το «βραχυκύκλωμα». Ο ένας εκ των δραστών καταλήγει νεκρός στο μπαλκόνι του 1ου ορόφου πέφτοντας από το μπαλκόνι του 5ου ενώ οι άλλοι δυο συνεργοί του εντοπίζονται σε διαμέρισμα του 7ου ορόφου, έναν όροφο κάτω από αυτόν που βρισκόταν το διαμέρισμα της 66χρονης.

Παράλληλα οι πρώτοι αστυνομικοί βρίσκονται ήδη στον 8ο όροφο καταγράφοντας το περιστατικό με βάση τις μαρτυρίες της γυναίκας και της οικιακής βοηθού ενώ άλλοι αρχίζουν να ψάχνουν διπλανές ταράτσες και παρακείμενες πολυκατοικίες για τον 4ο δράστη για τον οποίο ουσιαστικά δεν υπάρχει αυτόπτης μάρτυρας που να έχει υποδείξει προς τα πού έχει κατευθυνθεί παρά μόνο εκτιμήσεις για την ενδεχόμενη διαδρομή του.

Στο διαμέρισμα της 66χρονης όλη αυτή την ώρα μπαινοβγαίνουν αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης, της Ασφάλειας Αττικής, της Σήμανσης κ.α. υπηρεσιών. Ψάχνουν για αποτυπώματα, γενετικό υλικό και ερευνούν όλους τους χώρους. Περνάνε από τον βοηθητικό χώρο μέσα στον οποίο βρίσκεται μια μεγάλη στοίβα ρούχων και η περιβόητη ντουλάπα.

Ουδείς, όπως όλα δείχνουν ερεύνησε εξονυχιστικά το χώρο καθώς πληροφορίες λένε ότι ο δράστης ενδεχομένως πρώτα κρύφτηκε πίσω από  ρούχα που υπήρχαν στο μπάνια και μετά μπήκε στην ντουλάπα από την οποία «απέδρασε» αφού πρώτα αφόδευσε κοντά στα μεσάνυχτα και αφού είχαν απομακρυνθεί από την περιοχή οι αστυνομικοί. Όσο για την ντουλάπα άλλοι αστυνομικοί λένε ότι ερευνήθηκε αλλά δεν αντιλήφθηκαν την παρουσία ανθρώπου και άλλοι ότι πιθανόν δεν έγινε ο έλεγχος έτσι όπως έπρεπε και απλά δεν το λένε οι εμπλεκόμενοι για να αποφύγουν τις συνέπειες της πράξης τους.

Το απόγευμα της Τρίτης πραγματοποιήθηκε έκτακτη σύσκεψη παρουσία του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Αττικής και άλλων ανώτατων και ανώτερων αξιωματικών της ΕΛΑΣ προκειμένου να εξακριβωθεί τι πήγε λάθος και συνέβη αυτό το φιάσκο ενώ και ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας ζήτησε εξ αρχής να ενημερωθεί για το θέμα.


σχετικα αρθρα